Adolescent de 16 ani, fără permis și sub influența substanțelor interzise, retinut la volan în Sectorul 5. Cum l-au sancționat oamenii legii după tragedia de la 2 Mai

de: Rosu Ioana
26 09. 2023

În ciuda evenimentelor tragice petrecute în ultima vreme din cauza consumului de substanțe interzise, polițiștii descoperă în continuare șoferi drogați la volan, sau chiar mai mult, fără permis. O situație similară a avut loc în sectorul 5 al Capitalei, acolo unde un tânăr de 16 ani conducea o mașină, chiar dacă nu avea permis și consumase droguri. Cum au acționat oamenii legii?

Tragedia de la 2 Mai se putea repeta în București

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost prins la volanul unei mașini, în Sectorul 5 al Bucureștiului, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult decât atât, testul la substanțe psihoactive a ieșit pozitiv, conform informațiilor furnizate de polițiști.

Evenimentul a avut loc în ultimele 24 de ore, când polițiștii din București au efectuat această reținere în trafic. Adolescentul a fost oprit pentru control pe o stradă din Sectorul 5, iar rezultatele testului preliminar cu aparatul Drugtest au indicat posibila prezență a unei substanțe psihoactive în organismul său.

Ulterior, tânărul a fost condus la sediul I.N.M.L. (Institutul Național de Medicină Legală) în vederea prelevării de mostre biologice. Autoritățile au luat măsuri legale în acest caz, reținând adolescentul pentru o perioadă de 24 de ore, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 a dispus arestul la domiciliu pentru 30 de zile.

”În urma testării preliminare cu aparatul Drugtest, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a unei substanţe psihoactive, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L., în vederea prelevării de mostre biologice.

Totodată, din verificările efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a transmis Brigada Rutieră.

Accident grav produs de un șofer beat

Tot în ultimele 24 de ore, polițiștii au reținut un bărbat de 53 de ani, care a provocat un accident cu două victime. Șoferul, care se deplasa dinspre Strada Baba Novac către Strada Vatra Luminoasă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit pereții Pasajului Muncii, după care s-a răsturnat cu mașina, a anunțat Brigada Rutieră.

La fața locului au intervenit de urgență echipele de salvare, care au acordat primul ajutor victimelor. Cele două persoane rănite au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Mai mult, în urma incidentului, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o concentrație de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu toate acestea, șoferul a refuzat prelevarea de mostre biologice pentru a determina concentrația exactă de alcool în sânge.

Ca urmare a refuzului său și a situației în care se afla, conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore, iar autoritățile continuă investigațiile pentru stabilirea responsabilităților în acest accident.