Admitere liceu 2019. Ce să faci dacă nu ești mulțumit de liceul la care ai fost repartizat de calculator

Autor: Chivu Ana - 12:51, 12 iul. 2019
Ce să faci dacă nu ești mulțumit de repartiția la liceu. Admitere liceu 2019

Azi, 12 iulie, proaspeții absolvenți ai ciclului gimnazial au aflat repartizarea computerizată a liceelor unde vor studia patru ani. Din păcate, nu toată lumea a intrat la instituția dorită. Care este opțiunea ta dacă te afli în situația asta?

Admitere liceu 2019. Ce faci dacă nu ești mulțumit de liceul la care ai fost repartizat?

Admiterea absolvenților claselor a VIII-a s-a desfășurat conform Metodologiei de organizare și desfășurare a admiterii pentru învățământul profesional de stat, „aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naționale şi cercetării ştiinţifice nr. 5.068/2016”. În cadul zilei de azi, elevii au putut afla rezultatul repartizării computerizate după mediile de la examenele din cadrul Evaluării Naționale. Unii s-au dovedit fericiți în urma veștii, iar alții s-au declarat profunzi nemulțumiți de rezultat. Dacă nu îți convine liceul la care ai fost repartizat, repartiție în conformitate cu alegerile de pe fișa de admitere la liceul completată de candidat ulterior, ai o opțiune! Ca să nu pierzi un an de studiu și să stai pe bară în timpul acesta, poți să optezi pentru oricare liceu din fișa de admitere, chiar dacă este mai cu mult mai puțin decât cel la care ai sperat, și să te transferi în semestrul următor.  De asemenea, opțiunea celor care au „pierdut primul tren” și nu au obținut media admisă, este sesiunea din toamnă.

• 24 – 30 iulie 2019: Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare; (la Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes)

•31 iulie -1 august 2019: Repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare.

 

Admitere liceu 2019
Admitere liceu 2019

Acte necesare pentru înscrierea la liceu

  • cererea de înscriere (la liceul respectiv);
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere. Unele unități de învățământ pot cere copie legalizată după certificatul de naștere.
  • adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a (se ridică de la școala absolvită de elev);
  • foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) – se ridică de la școala gimnazială;
  • fişa medicală a elevului (de la școala gimnazială).