Admitere la liceu, pe Edu.ro. Repartizarea la liceu a absolvenților de clasa a opta

Repartizarea la liceu se face azi, 10 iulie

Repartizarea computerizată la liceu are loc azi, 10 iulie! Absolvenții claselor a VIII-a se pregătesc să facă un pas uriaș spre viitorul lor azi, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Repartizare la liceu 2020. Noi detalii despre admitere

Elevii care au terminat cu brio examenele din cadrul Evaluării Naționale se pregătesc acum să facă primul pas uriaș pentru viitorul lor. Alegera unui liceu care să-i formeze preț de patru ani, cei mai importanți ani, este una dificilă. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, repartizarea computerizată se va face azi, 10 iulie. Amintim că un număr de 76.20% din candidații prezenți la Capacitate, plus etapa specială, au obținut medii mai mari sau egale cu 5, minimum pentru a merge mai departe. În acest context, dintre cei 160.663 de candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidaţi (în creştere, raportat la cei 122.252 de candidaţi din etapa iniţială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,20%.

Din cei precizați mai sus, 892 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10. Rezultatele de anul acesta au constat într-o premieră, fiind dezvăluite elevilor prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat. În perioada 13-20 iulie urmează ca dosarele de înscriere să fie depuse la școlile unde candidații vor fi repartizați. Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională, care are ponderea de 80% și media generală de absolvire a claselor V-VII, care are și ea o pondere de 20% în calcul cu media de admitere.

Repartizare liceu 2020
Repartizare liceu 2020

Anunțul Ministerului Educației

„Publicăm, atașat, ordinul ministrului Educației și Cercetării nr. 5.532/11.12.2019 pentru modificarea și completarea ordinului ministrului Educaţiei Naționale nr. 4.948/2019 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021. Prin adoptarea acestui act normativ a fost eliminat criteriul mediei minime (5) pentru participarea absolvenților de clasa a VIII-a, care au susținut Evaluarea Națională, la repartizarea computerizată din prima etapă de admitere. Ordinul este publicat și în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1036/24.12.2019”
Ministerul Educației

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI