Adio, terase în aer liber? Ministrul Economiei, decizie șoc în cazul restricțiilor pentru clienți. Ce li se pregătește

Adio, terase în aer liber? Ministrul Economiei, decizie șoc în cazul programului de funcționare . Ce li se pregătește românilor

Ministrul Economiei a vorbit marți despre varianta închiderii teraselor în aer liber începând cu o anumită oră. Această posibilitate este luată în calcul, în contextul în care oamenii nu respectă măsurile de prevenție atunci când se află în aceste locații.

Cum va fi sancționată nerespectarea regulilor de prevenție

Potrivit anunțului făcut de Virgil Popescu, nerespectarea măsurilor recomandate de autorități va înăspri restricțiile, astfel că locațiile menționate mai sus vor putea avea program de funcționare până la orele 22:00-23:00.

Eu nu susțin închiderea teraselor atâta timp cât sunt respectate regulile. Dacă vedem că regulile nu se respectă și nu se respectă atunci prima măsură mai restrictivă ar fi să le limităm, evident, să le limităm orarul de deschidere și de închidere, funcționarea în timp. Dacă lucrurile se întâmplă într-un ritm mai accentuat, nerespectarea regulilor noaptea, evident că singura soluție este să nu le mai lăsăm deschise după ora 22, după ora 23.

Haideți, totuși, să vedem. N-aș susține o așa măsură bruscă atâta timp cât aș vedea că în perioada imediat următoare lucrurile intră într-o oarecare normalitate”, a spus Virgil Popescu la Digi24.

Mesaj pentru proprietarii teraselor

Ministrul Economiei a vorbit în cadrul aceleiași intervenții și despre posibilitatea redeschiderii restaurantelor, în contextul situației actuale. Din păcate, Virgil Popescu nu le-a oferit speranțe mari românilor în ceea ce privește revenirea prea rapidă la vechile obiceiuri, deoarece regulile nu sunt respectate nici măcar în aer liber, la terase.

Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut”, a spus ministrul.

Acesta a declarat că încurajează prelungirea stării de alertă, inclusiv respectarea tuturor măsurilor de prevenție. Ministrul Economiei a subliniat faptul că nu are nimic împotriva cu menținerea teraselor deschise, atâta timp cât nu reprezintă un pericol de infectare pentru cetățeni.

Voi susține prelungirea stării de alertă. Evoluția cazurilor nu îmi arată o scădere în așa fel încât să zicem că ne ducem spre un număr cu două cifre a cazurilor de infectare.

Sper ca proprietarii de terase să înțeleagă necesitatea de a respecta pe teritoriul afacerii lor măsurile impuse de noi. Sunt convins că orice patron de terasă care vrea să își mențină businessul și vrea să aibă afacerea în continuare mergând, dacă impune aceste măsuri clienților care îi calcă pragul, atunci oamenii vor respecta aceste reguli.

Eu nu am o problemă din punct de vedere economic cu programul teraselor. Dacă regulile se respectă, nu cred că orarul este o problemă”, a declarat ministrul Economiei.

Când se redeschid restaurantele

În ciuda faptului că această perioadă nu este propice redeschiderii restaurantelor, Virgil Popescu a vorbit despre cea mai posibilă dată la care s-ar putea concretiza această măsură de relaxare.

„Am avut întâlniri cu industria HoReCa, am pus la punct la punct inclusiv regulile care ar trebui să fie luate în considerare pentru deschiderea restaurantelor. Le avem pregătite. Din păcate, evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor.

Și mâine vom lua în discuție acest lucru, dar repet, nu sunt optimist că acest lucru va întruni o majoritate în așa fel încât să se poată deschide restaurantele. Trebuie să ne convingem că cetățenii, turiștii respectă regulile pe terase și apoi discutăm și de deschiderea restaurantelor.

Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut. Nu facem decât să escaladăm evoluția cazurilor. Evaluăm situația din două în două săptămâni.

Dacă evoluția va fi semnificativ descrescătoare, vom lua și măsurile necesare pentru o nouă relaxare. 1 august este următorul termen”, a declarat Virgil Popescu pentru Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI