Adio, petreceri și evenimente private. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră. Ce restricții li se pregătesc românilor

de: Rosu Ioana
12 10. 2020

În urma creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19, Ludovic Orban a anunțat cu puțin timp în urmă noi restricții ce se vor aplica în viitorul apropiat. Premierul anunță că va solicita sistarea petrecerilor și evenimentelor provate, acestea fiind o sursă sigură de infectare cu COVID-19. În cel mai bun caz, cetășenii vor avea o variantă de mijloc, în care să sărbătorească în familie, cu un număr limitat de persoane.

„Există posibilitatea să nu mai existe evenimente private”

Ludovic Orban a anunțat cu puțin timp înainte posibilitatea întreruperii evenimentelor private sau revenirea la desfășurarea acestora în limita a 20 de oameni. Anunțul vine după creșterea constantă a cazurilor de COVID-19. Potrivit premierului României, mulți patroni de localuri și organizatori nu respectă regulile de siguranță, primind un număr mai mare de oameni față de cel admis prin lege, 50 în interior, respectiv 100, în spații deschise.

„Voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem cu maximum 20 de persoane. Azi, evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Asta e legea.

Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților.
E posibil să luăm decizia să nu mai permitem astfel de evenimente private. Fie să revenim la cel mult 20 de persoane, adică să se facă în familie, pentru că asta înseamnă, fie sunt unele voci mai radicale care vor chiar interdicția”, a declarat Orban, potrivit digi24.

Ludovic Orban, îndurerat după moartea primarului din Călărași

În cursul acestei dimineți s-a stins din viață Dan Drăgulin, primarul PNL al localității Călărași. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a pierdut lupta cu viața, după mai bine de două săptămâni în care a fost internat la Institutul Matei Balș.

Ludovic Orban a confirmat în această dimineață moartea sa și a transmis familiei un mesaj de condoleanțe.
A pierdut lupta în Spitalul Matei Balș. A fost infectat cu coronavirus, el nu a mai putut în ultima săptămână să participe la campanie.

„Dan Drăgulin a fost un foarte bun coleg, un om care a avut rezultate foarte bune în administrație și această pierdere o resimțim din greu”, a declarat în urmă cu puțin timp Ludovic Orban.

Întrebat dacă mai avea și alte probleme de sănătate cunoscute, premierul a confirmat, însă a menționat că nu erau grave, încât să îi aducă moartea. Pe de altă parte, Ludovic Orban a confirmat că era un om puternic și devotat muncii.

„Avea și alte probleme, nu atât de grave, dar acest virus atacă într-un mod surprinzător. Domnul Drăgulin era un om în putere, un om în activitate, un om care și-a exercitat și funcția de președinte al PNL Călărași”, a mai spus Orban, potrivit libertatea.ro.