Adio, hârtie igienică în România?! Inovația care poate schimba tot ce știam până acum

de: Andrei Simion
31 07. 2023

Adio, hârtie igienică în România?! O tehnologie folosită deja în unele colțuri ale lumii ar putea ajunge, în următorii ani, și la noi în țară. Specialiștii și medicii au vorbit despre motivele pentru care ar trebui să facem o schimbare majoră în ceea ce privește mersul la toaletă.

Adio, hârtie igienică în România?!

La debutul pandemiei, hârtia igienică devenise unul dintre cele mai cumpărate produse, era aproape imposibil de găsit pe rafturile magazinelor din mai multe țări. Cu toate că astăzi nu ne putem imagina viața de zi cu zi fără ea, în viitorul nu foarte îndepărtat, ar putea să fie doar o amintire.

Se pare că zilele în care hârtia igienică este un produs nelipsit din casele românilor sunt numărate. În ultimii ani, specialiștii au tras numeroase semnale de alarmă cu privire la efectele negative asupra mediului pe care le are consumul acesteia, iar acum se pare că a fost găsit un înlocuitor mai durabil.

Te-ar putea interesa și: Cum împrospătezi baia cu rola de hârtie igienică. Trucul genial al unei gospodine desăvârșite pentru arome bune

Foto: Pexels

Ce spun medicii și specialiștii

Pentru o igienă corectă a zonelor intime și evitarea aparițiilor unor iritații provocate de materialul din care este făcută, mulți medici recomandă și ei renunțarea la hârtie igienică în favoarea spălatului cu apă și săpun. Astfel, bideul și toaletele cu sistem de curățare par să fie soluția viitorului.

Japonia este una dintre țările în care oamenii aleg să se spele cu apă și săpun după fiecare utilizare a vasului de toaletă, fără să mai folosească hârtie.

Evident, nu este o soluție tocmai la îndemână în momentele în care suntem nevoiți să folosim o baie publică, însă putem elimina chiar acum consumul de hârtie igienică acasă.

În următorii ani, susțin cei din domeniu, toate toaletele vor fi echipate și cu sisteme de curățare cu apă și săpun, așa cum se întâmplă deja în Japonia.

Te-ar putea interesa și: De ce pun gospodinele hârtie igienică în coşul de gunoi. Trucul genial care îţi va schimba viaţa