Adina Alberts, despre combinația fatală de medicamente pe care a luat-o Cornelia Catanga: „Nu a fost Ivermectină”

Adina Alberts, despre combinația fatală de medicamente pe care a luat-o Cornelia Catanga: „Nu a fost Ivermectină”
Adina Alberts, despre combinația de medicamente pe care a luat-o Cornelia Catanga. Nu a fost Ivermectină

Moartea fulgerătoare a celei cunoscute ca ”Regina muzicii lăutărești” a lăsat în urmă multă durere, dar și multe semne de întrebare. Cu ce se trata acasă? Au fost medicamente luate după ureche? I-au cauzat moartea? Se va face autopsia? Soțul Aurel Pădureanu a spus jurnaliștilor la înmormântarea artistei că partenera s-a stins din cauza unui infarct, nu a COVID-19. În cazul morții sale s-a vorbit și despre o combinație fatală de pastile pe care interpreta le-ar fi luat preventiv, pentru a se apăra în pandemie. Printre ele ar fi fost și Ivermectină. Adina Alberts a discutat pe această temă.

Adina Alberts, explicații despre combinația de medicamente pe care a luat-o Cornelia Catanga. „Nu a fost Ivermectină, ci Tavanic și Dexametazonă”

Medicul estetician Adina Alberts a scris pe pagina sa de Facebook faptul că solista Catanga nu s-a tratat acasă cu Ivermectină și nu a făcut stop cardiac din această cauză. Specialistul a susținut că artista a luat Tavanic și Dexametazonă.

„Doamna Catanga a decedat în urmă cu câteva zile și “presa liberă” din România a vuit că ar fi făcut stop cardiac din cauză Ivermectinei. O minciună sfruntată … Cu tot respectul pentru familia îndoliată, și cu toată compasiunea, trebuie să vă spun tuturor că doamna Catanga nu a luat Ivermectină.

Soțul Corneliei Catanga, dl Padureanu a declarat că a luat Tavanic și Dexametazonă. Nu știm cine i-a recomandat această medicație dnei Catanga”, a notat Adina Alberts.

Cele două substanțe nu funcționează împreună 

În continuare, Alberts a explicat că cele două substanțe sunt folosite la persoanele de peste 60 de ani care au sau au avut probleme cardiace. În schimb, afirmă că asocierea lor nu a fost o alegere potrivită.

„Tavanic-ul trebuie administrat cu mare precauție la persoanele peste 60 de ani, la persoanele care au avut în antecedente probleme cardiace. Sau care au la momentul administrării. Și în ambele categorii de mai sus, dna Catanga se încadra.

Asocierea Tavanic cu Dexametazonă nu este o alegere potrivită întrucât corticoterapia crește și mai mult riscul de reacții adverse ale Tavanic-ului( Levofloxacină). Acest antibiotic – Tavanic – nu se poate lua nici măcar cu suplimente care conțin zinc.

Asta apropo de pandemia pe care o traversăm, și de indicațiile de terapii profilactice anti-covid care conțin zinc. Așa că stimați reprezentanți ai „presei libere” din România, cu tot regretul pentru îndrăgita noastră artistă care s-a dus în lumea celor drepți, nu mai umblați cu baliverne și minciuni”, a completat medicul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI