Adevărul despre vanilia din produsele pe care le consumăm. E șocant de la ce animal ar proveni, în realitate

de: Bișinicu Andreea
20 08. 2021

Te-ai gândit vreodată la asta? Care este adevărul despre vanilia din produsele pe care le consumăm. Este șocant să aflăm de la ce animal provine această substanță, în realitate. Internauților nu le-a venit să creadă.

Ce conține vanilia din produsele din comerț

Utilizatorii TikTok au rămas uimiți, în timp ce o tendință de înregistrare a utilizatorilor care reacționează după ce Googling „de unde vine aromele de vanilie” a devenit virală. Adevărul șocant a fost dezvăluit fanilor TikTok cărora nu le venea să creadă în ceea ce se îngăduiau de atâta timp.

Gustul dulce și subtil al vaniliei este folosit într-o varietate de rețete de copt diferite și adăugat la cafea. Este șocant să aflăm că ceva atât de dulce și delicios vine de fapt de la un castor.

Oamenii care au căutat pe Google întrebarea arzătoare care a apărut recent în mintea multor internauți, unul dintre rezultatele de top este de la National Geographic. În 2013 a fost publicat un articol care explică totul.

„Mâzii de castor secretă o substanță numit castoreum, pe care animalele îl folosesc pentru a-și marca teritoriul. În loc să aibă un miros neplăcut, castoreum are un parfum moscat, de vanilie, motiv pentru care oamenii de știință din domeniul alimentar le place să îl încorporeze în rețete”, notează jurnaliștii de la Daily Star.

De unde se poate extrage, mai exact, vanilia

Utilizarea castoreumului este „în general considerată sigură” de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente. Acest lucru nu este o noutate, producătorii folosind castoreum în ultimii 80 de ani, atât pentru aromele alimentare, cât și pentru parfumuri.

Pentru a aduna castoreumul de la castor, trebuie să „mulgeți glandele anale, astfel încât să puteți extrage lichidul, spune ecologul Joanna Crawford.

Acest lucru este destul de dificil, întrucât consumul este mic și nu este utilizat în fiecare aromă de vanilie. În realitate, potrivit celor de la National Geographic în fiecare an sunt folosite doar aproximativ 132 de kilograme de castoreum.

Castoreum este rar folosit în produsele alimentare, deoarece nu este suficient pentru a merge în jurul valorii de, în schimb, este mai utilizat pentru lumânări și parfumuri.

Așadar, dacă castoreumul nu este folosit în produsele alimentare și băuturi, de unde provine respectiva aromă de vanilie? Ei bine, cele mai multe arome de vanilie, inclusiv extractele de vanilie, sunt realizate sintetic. Un astfel de exemplu este vanilina, substanța pe care o putem extrage din fasolea de vanilie.