Adevărul despre plecarea lui Ianis Hagi de la Glasgow Rangers. Antrenorul care i-a „făcut vânt” a rupt tăcerea și l-a criticat pe jucătorul român

de: Sorin Barbu
28 08. 2023

Ianis Hagi a plecat la Deportivo Alaves și speră să debuteze în meciul cu Getafe, dar scandalul de la Glasgow Rangers nu s-a terminat. Antrenorul formației scoțiene a spus că era greu ca fotbalistul român să prindă minute și l-a criticat dur, reproșându-i că discuția dintre ei a ajuns în spațiul public.

Ianis Hagi, criticat dur de antrenorul lui Glasgow Rangers

Ianis Hagi a avut ofertă din Israel, dar a acceptat pe ultima sută de metri împrumutul în Spania la Deportivo Alaves unde speră să-și relanseze cariera. Salariu rămâne identic. Jucătorul român va încasa tot 1,3 milioane de euro, doar că suma va fi achitată în cote egale de cele două formații, în timp ce pentru contractul de împrumut spaniolii nu plătesc niciun euro. Au însă posibilitatea să-l cumpere în vară, dacă sunt mulțumiți de el, cu cinci milioane de euro.

Chiar dacă jucătorul a plecat în Spania, la Glasgow Rangers continuă tensiunile. Antrenorul Michael Beale a spus că este dezamăgit că discuția pe care a avut-o cu fotbalistul român a ajuns în presă. Nu a fost clar dacă reproșurile sunt adresate lui Ianis Hagi, impresarului acestuia sau conducătorilor clubului din Scoția. A fost însă uluit că i s-au cerut anumite garanții.

„A fost o conversație normală despre minutele acordate lui și despre anumite garanții pe care le-a cerut, conversație care se pare că a ieșit dintre pereții încăperii unde a fost purtată”, a declarat Michael Beale, potrivit ibroxnoise.co.uk.

„Avem multe opțiuni în poziția pe care el evoluează”

Antrenorul Beale este mulțumit că a „scăpat” de Ianis Hagi. Pe posturile din atac are concurență mare, iar jucătorul român ar fi stat mai mult în tribune. Acesta a fost motivul care l-a determinat să accepte ca varianta împrumutului din Spania.

„A fost multă tensiune în jurul lui Ianis în ultima săptămână, dar a fost o conversație care a avut sens dacă ne gândim la situația lui. A pierdut un an, nu a jucat, iar noi avem multe opțiuni în poziția pe care el evoluează”, a mai afirmat antrenorul formației din Scoția.

Ianis Hagi și antrenorul Michael Beale sunt „la cuțite”, după ce jucătorul a cerut să i se acorde mai multe șanse. Antrenorul a reacționat rapid și l-a scos din lotul UEFA pentru dubla cu PSV din play-off-ul Champions League.