Adevărul despre plecarea lui Duckadam în America. I-a spus totul lui Dan Negru

Adevărul despre plecarea lui Duckadam în America. I-a spus totul lui Dan Negru
Adevărul despre plecarea lui Duckadam în America. I-a spus totul lui Dan Negru

S-a aflat adevărul despre plecarea lui Helmut Duckadam din America. Portarul Helmut Duckadam a intrat în istoria fotbalului mondial după ce a apărat patru lovituri de la 11 metri în finala de la Sevilla, din 7 mai 1968, dintre Barcelona și Steaua București. Iată că acesta i-a dezvăluit lui Dan Negru de ce a ales să facă o decizie ce avea să îi schimbe viața.

De ce a plecat Duckadam din America. I-a spus totul lui Dan Negru

Redactorul Dan Negru s-a alăturat echipei de editorialiști Playsport, astfel că a oferit una dintre cele mai prețioase informații legate de Helmut Duckadam. Supranumit ‘Eroul de la Sevilla’, portarul i-a spus lui Dan Negru de ce a ales să plece din America.

„Când l-am întrebat pe Duckadam de ce a plecat in America, mi-a răspuns încurcat : „Nu mai aveam ce să fac aici , Dane!” .

Întodeauna mă uimește, mă enervează sau mă încurcă împăcarea cu care Helmuth povestește cum fotbalul românesc nu mai avea nevoie de el, la scurta vreme după ce i-a adus cel mai mare trofeu.

Mi-a povestit cum i-a făcut nevestei un coafor intr-un subsol din Arad și, pentru ca nu știa cum se construiește o boltă din cărămizi, stătea minute în șir cu cărămizile in mâini, așteptând să se întărească cimentul din bolta coaforului.
Victime și călăi, toți sub aceeași boltă. Îi uităm sau îi respectăm pe toți, laolaltă. Deși ne mândrim mai mult cu uitarea decât cu respectul.”, a scris Dan Negru.

Pentru mai multe informații, citește aici.

Helmut Duckadam, dezvăluiri impresionante: „Nu se va mai repeta niciodată”

Când vine vorba despre performanța lui Helmut Duckadam, toată lumea își amintește ce a reușit acesta să facă la finala dintre Barcelona și Steaua București. Totuși, eroul de la Sevilla a susținut că i se pare improbabil ca o echipă din România să ajungă în acel moment în prezent.

„Cu fiecare an ce trece de la acel moment absolut memorabil, realizez că nu se va mai repeta niciodată. Sau, dacă, printr-o minune, vreo altă echipă românească de club va mai ajunge vreodată într-o finală fotbalistică, la cel mai înalt nivel european, se va fi întâmplat ceva cu totul ieşit din comun.

Ori va fi trecut 100 de ani, ori va intervene o minune, de genul unei decizii neaşteptate a forului european ce va fi schimbat structura competiţiei. Dar asta, repet, e mai degrabă de ordinul ipotezei. Aşa cum arată astăzi condiţiile participării într-o competiţie europeană nu avem, cu siguranţă, şanse”, a spus acesta, potrivit Playsport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI