26 feb. 2021 | 14:56

Adevărul despre pașaportul de vaccinare anti-covid-19. Florin Cîțu face anunțul momentului

Știri generale
Adevărul despre pașaportul de vaccinare anti-covid-19. Florin Cîțu face anunțul momentului
Premierul Florin Cîțu spune că România nu are nevoie încă de pașaport covid

Așa cum relatam într-un material anterior, ieri la Summit-ul UE s-a discutat despre implementarea pașaportului covid. Dacă la nivel european se discută despre acest lucru, în România, conform premierului Florin Cîțu, nu se pune încă problema.

Premierul Florin Cîțu spune că România nu are nevoie încă de pașaport covid

Discuțiile la nivelul liderilor UE pe marginea pașaportului covid au avut loc în cadrul Summit-ului de joi, 25 februarie. Dacă la acest nivel s-a decis, într-o formă sau alta, acceptarea unui astfel de document de călătorie, în România se pare că, pentru moment, nu este necesar un astfel de document.

Decizia liderilor UE a venit totuși cu rezervere. Rezervele sunt justificate, mai ales că se încearcă găsirea unei forme acceptate de toate cele 27 de state pentru a nu crea precedente de discriminare. Premierul Florin Cîțu a declarat că în România, pentru moment, nu se poate pune problema unui astfel de pașaport covid. Motivația este una bazată pe cifre, spunem noi reale.

”Eu am spus opinia Guvernului de câteva ori. Nu avem această discuţie, în acest moment. Este prematur. În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare nu poţi să vorbeşti despre un paşaport de vaccinare.

Dacă vom avea toată populaţia vaccinată, atunci da, bineînţeles”, a precizat Premierul Florin Cîțu, la Parlament.

Inițiatorii de drept ai acestei idei, oficialii greci, au pus presiune pe șefii Comisiei Europene de a discuta cât mai repede despre acest subiect, ca o consecință a scăderii numărului de turiști de anul trecut, și în vederea revigorării turismului în această țară, și nu numai.

La nivel de zvon s-a emis ideea că ar exista discuții între guvernul grec și cel român pentru o înțelelgere bilaterală. Înțelegerea ar fi referitoare la implementarea unui astfel de pașaport, între cele două state. Premierul Florin Cîțu a dezmințit acest lucru, declarând:

”Nu există un astfel de mandat la nivel de Guvern. Nu există niciun mandat să discutăm bilateral cu Grecia pentru un paşaport de vaccinare. Guvernul nu a dat un astfel de mandat nici unui ministru.

Eu v-am spus, opinia în acest moment este că nu putem să discutăm despre aşa ceva. Mai ales când avem doar o mică parte din populaţie imunizată. Nu se pune problema chiar dacă noi suntem printre ţări avansate din Uniunea Europeană care au o campanie de vaccinare de succes”, a adăugat Premierul Florin Cîțu

Oficialii români se bat ca în cap, în declarații

Deja știm opinia clară a șefului guvernului român. Dar ne punem întrebarea de ce Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, declara, în urmă cu două zile, că sunt o prioritate la care guvernul lucrează?

Nu ar fi nici prima și nici ultima dată când membrii ai aceluiași guvern fac declarații de acest gen. Se pare că încă se mai practică sistemul mâna dreaptă nu știe ce face mâna stângă. Rămâne să vedem care va fi, în cele din urmă, decizia premierului. Nu de alta dar România face parte totuși din cele 27 de state UE.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Demisie șoc la Antena 1. Celebra prezentatoare n-a mai rezistat. Acuzații grave
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Capital.ro
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
UCRAINA a primit RACHETELE! Lovitură finală pentru RUSIA!
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro