Adevărul despre originile lui Cătălin Scărlătescu. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui: “Bunica mi-a arătat în copilărie”

de: Andrei Simion
21 09. 2024

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu toate acestea, există și informații mai puțin cunoscute despre familia sa. Iată care este etnia chef-ului.

Adevărul despre originile lui Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu a fost întotdeauna deschis și a recunoscut fără ezitare multe aspecte despre familia sa. A oferit răspunsuri clare și directe. Cu toate acestea, puțini cunosc etnia sa. S-a născut în Constanța, unde o mare parte a populației are origini machedonești. Totuși, surprinzător sau nu, Cătălin Scărlătescu nu face parte din această etnie.

Cătălin Scărlătescu nu are rude în acest popor, afirmând întotdeauna că este român. Născut pe litoral, pasiunea sa pentru gătit i-a fost insuflată de bunica lui, o gospodină deosebită.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi.”, a mărturisit Cătălin Scărlătescu, potrivit Viva.

Cine l-a motivat să devină bucătar

Chef-ul a mai adăugat că motivația de a deveni bucătar a fost influențată și de aspectul financiar al profesiei, recunoscând că bucătarii șefi beneficiază de salarii foarte atractive.

„Am văzut că cheful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cei mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu. Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit, la vremea aceea, dacă îmi daţi voie, era altul. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)”, a spus acesta.