Adevărul despre îmbolnăvirea cu virusul covid-19. Descoperirea uimitoare a specialiștilor: ce se întâmplă după 6 luni

Adevărul despre îmbolnăvirea cu virusul covid-19. Descoperirea uimitoare a specialiștilor: ce se întâmplă după 6 luni
Unii dintre pacientii vindecati de coronavirus au probleme de sanatate si la sase luni de la vindecare

A ieșit la suprafață adevărul despre îmbolnăvirea cu virusul covid-19. Descoperirea uimitoare a specialiștilor. Ce se întâmplă după 6 luni de la vindecare, citiți în articolul de mai jos.

Lumea medicală este în stare de șoc. Ce se întâmplă cu mulți pacienți la șase luni după ce s-au vindecat de coronavirus

S-a aflat adevărul despre infectarea cu coronavirus. Este incredibil ce se întâmplă la șase luni după ce pacienții s-au vindecat.

Un nou studiu recent făcut de cercetătorii chinezi arată că mai mult de trei sferturi dintre pacienții cu coronavirus care au fost spitalizați au avut cel puțin un simptom al bolii chiar și la șase luni de la testarea pozitivă inițială, informează CTV News Canada.

Un procent mare de pacienți prezintă simptome și la șase luni de la vindecare

De asemenea, studiul publicat vineri în revista The Lancet a fost realizat pe baza datelor strânse de la 1.733 de pacienți cu coronavirus care au fost externați de la spitalul Jin Yin-tan din Wuhan, China, în perioada ianuarie și mai 2020.

În plus, cerecetătorii au constatat că 76% dintre pacienți au continuat să aibă cel puțin unul dintre simptome chiar și după șase luni.

Ce simptome prezintă pacienții vindecați

Dintre pacienții care au continuat să prezinte simptome, 63% prezentau oboseală persistentă sau durere musculară, în timp ce 26% au avut probleme cu somnul, iar 23% au raportat depresie sau anxietate.

Din cauza faptului că COVID-19 este o boală atât de nouă, suntem în faza de început în ceea ce privește înțelegerea efectelor sale pe termen lung asupra sănătății pacienților”, a spus prof. Bin Cao, unul dintre coautorii studiului, de la Centrul Național de Medicină Respiratorie al unei universități de medicină din China.

Sechelele apar la cei care au avut forme severe ale bolii

Sechelele bolii sunt în fucție de gravitatea formei bolii pe care fiecare pacient a avut-o. Cele mai multe apar la pacienții care au avut o formă mai gravă a bolii, care a necesitat internare.

Sunt o serie de sechele care pot să rămână pacienții vindecați de coronvirus, în funcție de gravitatea bolii pe care a parcurs-o pacientul. Dacă vorbim de un pacient extrem de grav care a necesitat suport de ventilație artificială, acolo există un risc cunoscut de a dezvolta ulterior fibroză pulmonară sau alte complicații legate de procedura în sine de intubare, stenoze traheale.

Pacienții se pot îmbolnăvi mai ușor

Există predispoziția ca pacientul să dezvolte mai frecvent o altă infecție respiratorie. Există multe complicații și sechele care pot să rămână, însă de departe cea mai frecvent discutată în momentul de față este fibroza pulmonară. Pacientul s-ar putea să rămână pe termen lung cu un necesar chiar de oxigen. Pot apărea complicații, dar repet, ele depind foarte mult de forma bolii pe care a parcurs-o pacientul.

În general, dacă vorbim de formele ușoare, obișnuite, probabil că vorbim de o perioadă de convalescență care durează 2-3 săptămâni manifestată printr-o stare de oboseală mai accentuată decât de obicei. Aici nu vorbim de complicații pe termen lung. Însă, dacă vorbim de formele grave, acolo sigur sunt o serie de complicații care nu țin neapărat de infecția cu coronavirus, ci de gravitatea bolii”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI