Adevărul despre drob de miel, rețetă tradițională de Paște. Secretele la care trebuie să fim atenți
Care este rețeta tradițională pentru drobul de miel? Acesta este unul din preparatele fără de care românii nu se bucură pe deplin de masa de Paște. Care este secretul unui preparat ca la carte, așa cum îl făcea bunica?
Rețetă tradițională pentru drobul de miel
Românii simt că fără drob de miel nu există Paște, atât de important este acest preparat pe masă în ziua sărbătorii. Felul de mâncare în cauză nu este consumat prea des în afara acestui eveniment, considerat fiind de altfel o delicatesă.
Carnea de miel este însăși o delicatesă, de asta bucătarii o alătură unor ingrediente fine și au grijă foarte mult la prepararea ei. Secretul pentru o friptură bună și fragedă este tăierea cărnii în funcție de fibrele ei, dar și frecarea cu sare a sa.
Cei care nu preferă drobul abordează o friptură la grătar sau la cuptor alături de o garnitură simplă, pentru că gustul cărnii este delicios de sine stătător. Cea mai veche rețetă de drob este una foarte simplă, eliminând adaosurile bucătarilor din ziua de azi sau diversele reinterpretări apărute. Ai nevoie de prapure, ceapă și usturoi verde din belșug și de calitate, pentru că tocmai acestea trei sunt extrem de importante.
- Ingrediente
600 g organe de miel sau porc
2 legaturi de ceapa verde
1 legatura usturoi verde
50 ml ulei
sare, piper
2 felii de paine inmuiate si stoarse
o legatura buna de verdeata (patrunjel, marar)
1-2 oua crude
- In plus:
3-4 oua fierte tari
prapure
Cât costă carnea de miel în anul 2021?
Sandu Ciocaș, proprietar de oi: ”Mergeai acolo, erau măcelari verificați, era un lucru curat, bun. O să se vândă mieii peste tot, nici nu știu ce să zic, la colțul străzii. Dacă noi n-avem voie la stână”.
Dumitru Salo-Mureșan, medic specialist DSV Bihor: ”Din cauza măsurilor aplicate în contextul pandemiei de Covid, în acest an autoritățile locale nu au solicitat deschiderea unor centre speciale de sacrificare a mieilor. Ca urmare, în acest an, sacrificarea mieilor este posibilă în abatoarele autorizate”.
Sandu Ciocaș, proprietar de oi: ”La care abator, că nu sunt abatoare pregătite pentru așa ceva. Îl vând la om și și-l duce acasă. Numai că, problema știți care e? O să fie cetățeni care nu-l știe beli, și-atuncea ce-o să facă cu el?”.
Dragoș Suciu, purtător de cuvânt DSVSA Alba: ”Centrele temporare de sacrificare a mieilor vor fi amenajate doar dacă va fi absolut necesar, numai în cazul în care există solicitări scrise din partea unor primării”. (Sursa: știrileprotv.ro)