Adevărul despre ceea ce se întâmplă în vestiarul FCSB. Jucătorii află din interviurile lui Gigi Becali cine sunt „aleșii”, iar antrenorii sunt „de decor” – VIDEO

de: Sorin Barbu
23 08. 2023

Gigi Becali spune mereu că intervențiile lui la echipă sunt minime, dar un fost jucător de la FCSB a dezvăluit ce se întâmplă cu adevărat în vestiar și la pregătire. Adrian Popa a acordat un interviu în care a povestit că fotbaliștii știu că antrenorii nu au nicio putere și se uită la interviurile patronului ca să afle dacă au asigurat locul în echipă. Deciziile omului de afaceri se simt imediat și la antrenamente.

Adrian Popa, adevărul despre implicarea lui Gigi Becali la FCSB

Gigi Becali își alege mereu antrenorii după același calapod și vrea tehnicieni care să respecte „la literă” tot ce li se cere în privința echipei de start și a schimbărilor. După ce FCSB a fost eliminată din Conference League, patronul a încercat să impună și antrenamente mai lungi și mai numeroase, dar a fost refuzat, cel puțin deocamdată. Mihai Pintilii nu a cedat această „ultimă redută” și a amenințat că pleacă.

Adrian Popa a jucat în două mandate la echipa lui Gigi Becali și și-a trecut în CV meciuri atât la Steaua cât și la FCSB. A doua aventură l-a șocat foarte tare și a descoperit cât de mult se implică patronul la echipă. Jucătorii nu sunt atenți la antrenori și se pregătesc în funcție de declarațiile lui Gigi Becali.

„Implicarea patronului a fost mult mai mare când am fost ultima oară. Era și când am fost prima oară, dar nu o simțeam… Acum ne uitam la televizor, la declarațiile lui și aflam lotul și echipa.

După meciuri urmăream discursul patronului și știam că urma să fie primul 11 pentru etapa următoare. Iar la antrenamente se vedea imediat cine erau «aleșii» și cine «posibilii». Știam ce se întâmplă!”, a declarat Adrian Popa la UN PODCAST, realizat de Costin Deșliu.

Fotbalistul a povestit și că antrenorul de atunci nu avea nicio putere la echipă. Deciziile lui Bogdan Vintilă erau imediat schimbate de omul de afaceri.

„Nea Gigi era antrenorul, asta era foarte clar, deși Bogdan Vintilă ne spunea mereu că este decizia lui! Țin minte că după un meci am dat niște declarații în care am spus adevărul, ceea ce acolo deranjează foarte mult și antrenorul Bogdan Vintilă mi-a spus că sunt amendat cu 5.000 de euro, iar după câteva minute m-a sunat nea Gigi și mi-a zis că am dreptate: «Tată, o să spun că îți dau amendă, dar nu-ți dau, stai liniștit». Și nu mi-a dat”, a mai spus fotbalistul.

„Ciorba reîncălzită”

Adrian Popa s-a întors la FCSB în anul 2019: Dennis Man era accidentat și a sperat că va juca și că își va câștiga un loc în echipă și după revenirea titularului, dar lucrurile nu au stat deloc așa și a fost criticat de patron.

„M-a sunat nea Gigi vreo trei zile: „Hai, hai, că dă Vali Argăseală lotul la UEFA”. Atunci m-am gândit că patru ani și jumătate nu am avut nicio problemă și am semnat, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

Nu a fost așa pentru că nu mai valoram milioane. Sper ca Vlad Chiricheș să nu pățească la fel și să se spună despre el că este ciorbă reîncălzită”, a mai spus fotbalistul.

Adrian Popa a jucat ultima oară la FCSB în sezonul 2019-2020 și a fost trimis pe teren în 17 partide.