Adevărul despre chiriile nesimțite din Alba Iulia: 3.200 euro pe 3 zile?

de: Redacția
23 11. 2018

Alba Iulia va fi un fel de capitală a centenarului. Dacă ocazia e mare, așa e și nesimțirea. E însă un adevăr până acum nespus despre chiriile din Alba Iulia de 1 decembrie.

Chiriile nesimțite din Alba Iulia, de la proprietari care vor să facă bani rapid pe seama turiștilor, sunt reale. Totuși, nu se face mare coadă la închiriat.

În topul acesta al nesimțirii e proprietarul unui apartament în M-uri, blocurile cu cea mai bună vizibilitate la evenimentele dedicate Unirii. Da, inclusiv la parada militară.

El a cerut 3.200 de euro pentru trei zile de cazare în apartamentul său. Nu l-a sunat nimeni și nu-i de mirare.

Cei mai mulți cer însă între 250 și 1.500 de euro. Sigur, diferă de locul din oraș în care găsești cazare. Totuși, sunt și camere la 100 de euro, după cum arată G4Media într-o analiză a pieței chiriilor din Alba Iulia înainte de 1 decembrie.

Hotel Transilvania are patru stele și a păstrat cel mai scump apartament nevândut. L-a scos la licitație pentru o cauză caritabilă și banii urmează să fie donați unor copii nevoiași.

Este vorba despre un apartament pentru patru persoane. A fost pus la 500 de euro pentru două nopți, cu mic-dejun inclus și toate taxele acoperite. Deși au fost zeci de mii de vizualizări ale anunțului, prețul final de adjudecare a fost de „doar” 600 de euro.

Există însă și oameni care și-au dat gratuit locuințele pentru cei interesați să vadă ce-i în Alba Iulia de 1 decembrie.

Cât despre oraș, Alba Iulia va fi închis traficului tocmai pentru acest eveniment. La 100 de ani de România, orașul e văzut ca punctul zero al manifestărilor.