Adevărul a ieșit la iveală despre cauza morții lui Fatman Scoop. De ce s-a prăbușit pe scenă

de: Andrei Simion
27 09. 2024

Rapperul și vedeta hip-hop americană Fatman Scoop a decedat din cauza unei afecțiuni cardiace, au confirmat autoritățile americane, potrivit BBC News.

Adevărul a ieșit la iveală despre cauza morții lui Fatman Scoop

Artistul s-a prăbușit în timpul unui concert în Connecticut, în luna august, și a murit ulterior la spital, la vârsta de 56 de ani. Un reprezentant al biroului medicului legist șef din Connecticut a precizat că Fatman Scoop suferea de probleme cardiovasculare, inclusiv hipertensiune și ateroscleroză.

Născut Isaac Freeman III, el era cunoscut mai ales pentru hitul său Be Faithful și a apărut în emisiunea Celebrity Big Brother în 2015.

Pe parcursul carierei sale muzicale, Fatman Scoop a avut numeroase colaborări cu artiști de renume internațional, consolidându-și astfel statutul în industria muzicală.

Printre cei mai importanți muzicieni cu care a lucrat se numără producătorul de succes Timbaland, cunoscut pentru influența sa în redefinirea sunetului hip-hop și R&B, precum și DJ-ul și producătorul francez David Guetta, o figură proeminentă în scena muzicii electronice. Aceste colaborări au adus un plus de diversitate și notorietate repertoriului lui Fatman Scoop, demonstrând capacitatea lui de a se adapta diferitelor stiluri muzicale și de a crea hituri care au rezonat cu un public larg, la nivel internațional.

Cine a fost Fatman Scoop

Fatman Scoop a devenit faimos odată cu lansarea piesei Be Faithful, care a ajuns pe primul loc în topurile muzicale din Marea Britanie și Irlanda în octombrie 2003 și a intrat în primele zece poziții în clasamentele din Danemarca și Australia.

Deși melodia a fost un hit în cluburile din întreaga lume timp de mai mulți ani, procesul de obținere a permisiunii pentru utilizarea mostrelor de la artiști precum Jay-Z, Black Sheep, Queen Pen, The Beatnuts și Faith Evans a durat doi ani. În decursul carierei sale, Fatman Scoop a colaborat cu mulți artiști celebri, printre care Lil Jon, Mariah Carey, Janet Jackson, Whitney Houston, Pitbull și Skrillex.