Adaugă acest ingredient ieftin în apă când speli prosoapele albe. Elimină instant petele și le redă strălucirea

de: Ionuț Vieru
08 07. 2024

Prosoapele albe sunt foarte frumoase, însă tind să se murdărească repede. Din fericire, există un ingredient ieftin și la îndemâna oricui care poate reda strălucirea acestora.

Redă strălucirea prosoapelor albe folosind acest truc

Prosoapele albe pot deveni gri în timp, fie că este vorba despre utilizarea frecventă sau pentru că nu le-ați spălat destul de des. Cu toate acestea, în loc să folosiți înălbitor, specialiștii recomandă să folosiți două metode complet naturale care vă pot readuce la viață prosoapele albe strălucitoare.

Este un ingredient pe care toate gospodinele îl au în bucătărie. Pentru prosoapele care par să fie gri, o soluție simplă ar putea fi în dulapul tău – bicarbonatul de sodiu este o modalitate ușoară de a reda strălucirea prosoapelor.

Bicarbonatul de sodiu este adesea recomandat pentru diverse sarcini de curățare în casă, iar spălarea rufelor nu este diferită. Ca un bonus suplimentar, este recomandat și pentru înmuierea prosoapelor.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci o cană de bicarbonat de sodiu cu cinci litri de apă caldă și lasă-ți prosoapele albe la înmuiat peste noapte. O jumătate de cană de bicarbonat poate fi adăugată direct în tamburul mașinii de spălat, dacă nu aveți ocazia să vă înmuiați prosoapele peste noapte.

De asemenea, este indicat să lăsați prosoapele să se usuce natural, afară, în loc să le puneți în mașina de uscat rufe.

Cea mai bună metodă de a spăla adidașii albi

Bicarbonatul de sodiu vine din nou în ajutorul nostru, dar de data aceasta alături de oțet. Amestecă bicarbonatul de sodiu, oțetul și apa fierbinte, formând o pastă.

Amestecați 1 lingură (15 ml) de apă fierbinte, 1 lingură (15 ml) de oțet alb și 1 lingură (14 g) de bicarbonat de sodiu într-un castron. Continuați să amestecați soluția până când formează o pastă groasă. Bicarbonatul de sodiu și oțetul vor începe să facă bule pe măsură ce reacționează.

Bicarbonatul de sodiu funcționează cel mai bine dacă încercați să curățați pantofii din pânză , plasă sau material textil. Dacă pasta curge, adăugați o linguriță suplimentară (5 g) de bicarbonat de sodiu.

Înmuiați capul periuței de dinți în pastă și periați-l în materialul pantofilor. Aplicați o presiune ușoară pe perii, astfel încât materialul să absoarbă pasta. Acoperiți toate suprafețele exterioare ale pantofilor cu pasta de bicarbonat de sodiu.

Clătiți-vă bine periuța de dinți când ați terminat, astfel încât pasta să nu se usuce în peri. Lăsați pasta să se usuce pe pantofi timp de 3-4 ore. Pune pantofii în lumina directă a soarelui, astfel încât pasta să se usuce sau să se întărească. Lasă-le afară până când poți zgâria pasta uscată cu unghia.

Loviți tălpile pantofilor împreună afară, astfel încât pasta să se rupă și să cadă la pământ. Dacă au rămas bucăți de pastă uscată, răzuiește-le cu o periuță de dinți uscată până când pantofii sunt din nou curați.