Actriţa Shirley Douglas a murit. Ce mesaj a transmis fiul ei, Kiefer Sutherland

Actriţa Shirley Douglas a murit. Ce mesaj a transmis fiul ei, Kiefer Sutherland

Actriţa Shirley Douglas a murit duminică, la 86 de ani, din cauza unor complicații date de pneumonie. Anunțul a fost făcut de fiul ei, Kiefer Sutherland, care a precizat că decesul părintelui său nu are legătură cu virusul ucigaș.

Actriţa Shirley Douglas a murit. Mesajul transmis de fiul ei, Kiefer Sutherland

Actriţa Shirley Douglas, mama lui Kiefer Sutherland, a murit duminică, la vârsta de 86 de ani, conform unui anunț făcut de fiul său, pe contul lui de Twitter. Douglas, care a jucat în regia unora ca David Cronenberg și Stanley Kubrick, a murit din cauza unor complicații date de pneumonie. Sutherland a menționat că decesul mamei sale nu are legătură cu noul virus.

Actriţa Shirley Douglas a murit. Ce mesaj a transmis fiul ei, Kiefer Sutherland
”Lolita” – 1962

„Mama mea a fost o femeie extraordinară, care a dus o viaţă extraordinară. Din păcate, s-a luptat pentru sănătatea ei un timp destul de lung şi noi, ca familie, ştiam că această zi va veni”, au fost cuvintele actorului pentru mama sa.

Biografie

Duglas a fost căsătorită cu Donald Sutherland între 1966 și 1971, când au divorțat. Cei doi au avut gemeni: Kiefer și Rachel. Ea a mai avut un fiu, pe Thomas, și este bunica actriței Sarah Sutherland, celebră pentru apariția în serialul ”Veep”. Tatăl ei a fost Tommy Douglas, premier în Saskatchewan și fondatorul sistemului Medicare din Canada. Actrița era stabilită de o lungă perioadă în Toronto. A urmat cursurile Banff School of Fine Arts și Royal Academy of Dramatic Art din Londra, înainte de a-și începe cariera, în anii 1950.

Douglas a jucat în ”Lolita” (1962) – Kubrick – și în ”Dead Ringers” (1988) – Cronenberg – dar și în ”Shadow Dancing” (1988) și ”Wind at My Back” (1996). Ea a primit un trofeu Gemini pentru rolul din filmul ”Shadow Lake” (1999). A fost distinsă cu însemnele Ordinului de Ofițer al Canadei, a luptat activ împotriva războiului din Vietnam și pentru drepturile civile, sănătate publică și dezarmare nucleară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI