Actorul celebru care a murit în urmă cu puțin. E doliu la Hollywood

Actorul celebru care a murit în urmă cu puțin. E doliu la Hollywood
Norm Macdonald, de la „nimeni” la celebritate

Hollywoodul este în doliu în aceste zile. Norm Macdonald era considerat a fi unul din marii actori de comedie ai generației sale. Comediantul de origine canadiană a devenit un membru influent al distribuției Saturday Night Live. Actorul a murit la 61 de ani. Macdonald a devenit celebru după ce s-a alăturat în 1993 celebrului show de comedie american.

Norm Macdonald, de la „nimeni” la celebritate

Celebrul actor de comedie Norm Macdonald  s-a născut în Quebec, la 17 octombrie 1959, fiul a doi profesori de școală. Și-a petrecut primii ani de comedie prin turnee în Canada. El a continuat să scrie pentru emisiuni de televiziune precum Roseanne și The Dennis Miller Show la începutul anilor ’90, înainte de a găzdui iconicul segment al SNL „Weekend Update” din 1994 până în 1997 pe NBC.

Din motive editoriale actorul a fost demis de la cârma emisiunii la începutul anului următor de executivul NBC, Don Ohlmeyer, un prieten, la acea vreme, al lui O.J. Simpson, al cărui proces pentru crimă a dominat titlurile la mijlocul anilor ’90.

„Nu am fost niciodată supărat. Întotdeauna am înțeles că Ohlmeyer mă ​​poate concedia. El era tipul care deținea camerele de luat vederi, așa că nu mă deranja.

Am fost întotdeauna fericit că SNL mi-a dat o șansă.”, a povestit Norm Macdonald în cartea „Live From New York, o istorie a Saturday Night Live”, lansată în 2002.

După ce a părăsit SNL, a creat și a jucat în comedia The Norm Show pentru ABC, jucând un fost jucător NHL dat afară din ligă pentru jocuri de noroc și evaziune fiscală și forțat să lucreze în comunitate ca asistent social. Genul ăsta de comedie întunecată, uneori dificilă, a fost stilul lui Norm Macdonald, potrivit actorului de stand-up Ron Josol, care a jucat de multe ori cu Macdonald.

„Avea o voce laconică, dar care te impresiona”

Norm Macdonald a fost cunoscut pentru vocea sa laconică, nepăsătoare și pentru impresiile sale, inclusiv pentru interpretarea lui Burt Reynolds. De asemenea, i-a suplinit pe Bob Dole, Larry King și David Letterman. El a fost ultimul comediant care a apărut la emisiune cu David Letterman, unde fusese invitat frecvent. La sfârșitul acelor apariții, Norm Macdonald a devenit copleșit de emoție.

În ciuda faptului că fusese diagonsticat cu cancer, Macdonald a continuat să lucreze ca comediant și era programat să apară la festivalul de comedie din New York în noiembrie. El a găzduit propriul podcast, Norm Macdonald Live, din 2013 până în 2018, și propriul serial Netflix, „Norm Macdonald Has a Show”, în 2018. De asemenea, și-a împrumutat vocea serialului animat „Mike Tyson Mysteries” până la finalul anului trecut.

În memoriile sale din 2016 „Bazat pe o poveste adevărată”, Norm Macdonald a reflectat la dragostea sa continuă pentru comedia de stand-up. La cât de norocos s-a simțit pentru o carieră continuă pe care mulți o considerau dominată de cei patru ani ai săi la SNL.

Norm Macdonald a decedat la 61 de ani

Norm Macdonald, comediantul și fost membru al distribuției Saturday Night Live, a murit la vârsta de 61 de ani, raportează Deadline și Variety. Macdonald s-a luptat cu un cancer timp de nouă ani, înainte de a muri în această dimineață. Partenerul producător al lui Norm Macdonald, Lori Jo Hoekstra, a declarat pentru Deadline:

„El a fost cel mai mândru de comedia sa. Nu a vrut niciodată ca diagnosticul să afecteze felul în care l-a văzut publicul sau oricare dintre cei dragi. Norm era un comic pur.

Odată a scris că „o glumă ar trebui să prindă pe cineva prin surprindere, nu ar trebui niciodată să pândească.” Cu siguranță nu a plecat niciodată. Norm este o pierdere îngrozitoare.”, a declarat pentru Deadline Lori Jo Hoekstra.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI