Accident teribil pe o șosea din Prahova. Un tânăr de 23 de ani a ars de viu în propria mașină. Greșeala imensă care l-a costat viața

de: Rosu Ioana
30 09. 2021

Inconștiența, viteza și neatenția la volan fac victime în fiecare zi. Din păcate, acesta a fost și cazul unui tânăr de 23 de ani, care s-a angajat într-o depășire periculoasă, fără să se asigure. Tragedia a avut loc în Prahova, pe Drumul Național 1B, între Mizil și Săhăteni, în cursul zilei de ieri, iar din păcate, șoferul nu a mai avut nicio șansă.

Cum s-a produs accidentul

Nimic nu prevestea un accident teribil, însă o adevărată tragedie a avut loc atunci când un șofer grăbit a forțat depășirea coloanei de mașini, ajungând pe contrasens, acolo unde s-a ciocnit frontal cu cabina unui TIR. Din păcate, în urma coliziunii violente, autoturismul a luat foc imediat, iar la scurt timp a fost cuprinsă de flăcări și cabina TIR-ului implicat în accident.

Potrivit declarațiilor martorilor, cele două vehicule au fost cuprinse de flăcări, însă șoferul de 23 de ani nu a mai reușit să iasă din mașina sa. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, însă tardiv pentru ca tânărul să mai aibă vreo șansă de supraviețuire.

Șoferul TIR-ului, în vârstă de 40 de ani, a povestit cum s-a desfășurat tragicul accident. Acesta a declarat că șoferul a dorit să depășească coloana de mașini, dar nu s-a asigurat de riscuri.

“A vrut să depășească sau nu știu cum… era coloană oricum. Sau habar n-am ce a vrut să facă. Pai a luat foc mașina lui și până au venit domnii de la Pompieri o durat puțin și ..Păi am tras dreapta, ce să fac.”, a explicat acesta.

Autoritățile au confirmat tragedia

Sosiți la fața locului, reprezentanții Poliției au transmis cum a avut loc accidentul și, de asemenea, că focul a cuprins amebele mașini, la scurt timp după impact.

“La un moment dat s-a desprins din coloană, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontal cu un ansamblu de vehicule format din autocamion și semiremorcă.”, a declarat Adrian Țurcaș, șeful Poliției Rutiere Prahova, pentru stirileprotv.ro.

În timp ce inconștiența sa este condamnată de unii șoferi, alți sunt de părere că băiatul a murit din cauza drumurilor proaste din România, care sunt prevăzute, în general, cu o singură bandă.

“Din păcate s-a pierdut o viață din cauza drumurilor din România pe care le avem. Asta e cel mai dureros.”, a afirmat un martor.