Accident teribil într-un parc din București. O fetiță a fost grav rănită după ce o masă de ping-pong s-a prăbușit peste ea. Gestul greșit pe care copila l-ar fi făcut

de: Rosu Ioana
17 08. 2023

O zi aparent obișnuită s-a transformat într-o experiență șocantă pentru o familie din Sectorul 4 al Capitalei, după ce o fetiță de 12 ani a fost grav rănită într-un într-un parc local. Totul s-a petrecut într-o zona de joacă, după ce o masă de ping-pong s-a prăbușit peste ea.

Greșeala care ar fi putut să o coste scump pe victimă

Conform primelor informații, evenimentul tragic a avut loc într-un parc situat pe strada Costila nr. 10, în Sectorul 4 al Capitalei. Deși masa de ping-pong părea stabilă la prima vedere, un gest făcut de copilă a generat căderea ei.

Astfel, curajoasă și curioasă la vârsta ei, adolescenta a vrut să urce pe masa de ping-pong, iar aceasta s-a prăbușit sub greutatea sa, lovind-o la piciorul drept.
Martorii prezenți au reacționat prompt, sunând la numărul unic de urgență 112, iar o echipă medicală a intervenit rapid pentru a acorda asistență medicală minorei.

Echipa medicală a transportat-o pe fetiță la Spitalul „Marie Curie”, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate. Situația sa este monitorizată atent, iar medicii depun toate eforturile pentru a-i asigura recuperarea în cel mai scurt timp posibil.

Din păcate, incidentele în parcuri au loc tot mai des în ultima vreme. Cu doar câteva zile în urmă, o altă fetiță a suferit un accident într-un parc din Sectorul 6, fiind electrocutată în timp ce se afla la un loc de joacă, după ce a atins un stâlp de iluminat. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a investiga circumstanțele acestui incident.

 

Primele informații transmise de poliție

Potrivit unui comunicat oficial al poliției, masa de ping-pong s-ar fi prăbușit, după ce minora s-ar fi urcat pe ea. Cu privire la cel mai recent accident din sectorul 4, Poliția Capitalei a demarat o anchetă amănunțită pentru a stabili cu exactitate circumstanțele acestui accident tragic. Biroul Investigații Criminale din cadrul Secției 16 este responsabil cu conducerea investigației.

„În cursul acestei zile, în jurul orei 20.05, DGPMB – Secția 16 a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, în parcul situat pe str. Costila nr. 10, sector 4, unei minore i-ar fi căzut o masă de tenis pe picior, provocându-i leziuni.

La fața locului s-au deplasat agenți de siguranță publică, stabilind faptul că minora, în vârstă de 12 ani, s-ar fi urcat pe masa de ping-pong în cauză, care s-a rupt, lovind-o la piciorul drept.”, au informat polițiștii din Capitală.

În contextul acestui incident tragic, se reamintește necesitatea unei mai bune siguranțe în locurile de joacă, cât și monitorizarea strictă a echipamentelor pentru a preveni astfel de situații nedorite.

De asemenea, este necesar ca părinții să își atenționeze copii cu privire la folosirea corespunzătoare a obiectelor existente în locurile de joacă, cât și la riscurile care pot apărea în aceste locuri publice, fiind încurajați să aibă o atenție sporită.