Accident naval în Tulcea. Planul roșu a fost activat. 13 persoane au fost rănite

de: Ana Chivu
28 07. 2020

Accident naval în Tulcea! Localnicii s-au temut din cauza incidentului. Planul roșu a fost activat în urma rănirii a 13 persoane care au fost implicate în tragicul eveniment.

Accident naval în Tulcea. S-a activat planul roșu

13 persoane au fost rănite în urma unui accident naval care a avut loc în Tulcea. Evenimentul s-a produs între 2 ambarcațiuni cu turiști. Dintre cei 13 oameni implicați, trei dintre aceștia prezintă traumatisme osoase, arată Daniela Petrov, șeful ISU. Oficialii au decis să activeze de urgență Planul Roșu. Inspectorul General pentru Situații de Urgență indică faptul că au fost suplimentate echipele medicale la fața locului, după accidentul naval care s-a produs în zona localității Murighiol, județul Tulcea. „Pentru gestionarea situației, în zona respectivă au fost trimise o ambarcațiune pentru transport scafandri și 3 ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță. Totodată, în sprijinul echipajelor angrenate în misiunea de salvare, la locul incidentului a fost trimis și un elicopter SMURD”, anunță IGSU. La fața locului a ajuns și un elicopter SMURD de la Constanța, iar echipajul medical a participat al evaluarea tuturor victimelor. Conform informațiilor de la acest moment, nu sunt persoane dispărute în apă, a mai precizat șeful ISU Tulcea.

”Accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcaţiuni cu persoane, produs în localitatea Murighiol, judeţul Tulcea. Având în vedere numărul ocupanţilor, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie care presupune suplimentarea echipajelor medicale la faţa locului”, a transmis, marţi, INspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Accident naval în Tulcea. Planul roșu s-a activat, după ce 13 persoane au fost rănite în urma impactului

„În zona respectivă este de regulă un trafic naval”

„În zona respectivă este de regulă un trafic naval, cu ambarcaţiuni de agrement, foarte intens, mai ales dimineaţa şi seara. Nu se ştie, deocamdată, cauza coliziunii, însă este posibil să fie de vină viteza şi neatenţia. Iniţial, a existata şi suspiciunea că o parte dintre victime fie s-au înecat, fie s-au salvat, dar nu au fost încă găsite de salvatori pentru a fi asistate medical, însă ulterior toate persoanele implicate au fost identificate.”(Sursa: adevărul.ro)