Accident mortal în Mureș! Un camion care transporta mai multe animale a fost implicat

Accident mortal în Mureș! Un camion care transporta mai multe animale a fost implicat

Cod negru de intervenție sâmbătă seara, după ce o persoană şi-a pierdut viaţa şi una a fost grav rănită, într-un accident care a avut pe DN 13 E60, în localitatea Hetiur, județul Mureș. Accidentul s-a produs în urma răsturnării unui camion care transporta animale, în afara părții carosabile.

Cum s-a produs accidentul

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al jud.Mureş a anunțat sâmbătă seara un accident teribil, care s-a soldat cu moartea unei persoane și cu rănirea ei, după ce un camion care transporta animale s-a răsturnat. La fața locului s-au deplasat un echipaj de descarcerare grea de la Detașamentul Târgu Mureș, un echipaj multirisc și o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Camionul este răsturnat în localitatea Hetiur, pe E 60, în afara părţii carosabile Victimele au fost extrase de către pompierii militari, una este de cod roşu şi una este de cod negru. În camion sunt aproximativ 10 bovine. Până în momentul de faţă au fost extrase şapte bovine din remorcile autotrenului, au mai rămas în jur de trei bovine în interior”, a transmis ISU Mureş.

Imagini video de la locul accidentului:

Mesajul transmis de autorități

Potrivit autorităților, cei 60 de tăurași aflați în autocamion au fost salvați, motiv de bucurie pentru fostul prefect al județului Mureș, actualul director executiv adjunct al Direcției Sanitar Veterinare și penru Siguranța Alimentelor Mureș. Acesta s-a deplasat la fața locului pentru a evalua starea de sănătate a animalelor, transmițând ulterior un mesaj de felicitări pe pagina sa de Facebook.

În seara zilei de 28 martie am fost anunțat telefonic de dispeceratul 112 că un camion de tip TIR încărcat cu bovine s-a răsturnat pe E 60 lângă Sighișoara, în apropierea localității Hetiur. M-am deplasat de urgență împreună cu colegul de la CSVSAO Sighișoara, dr. Secasan Ovidiu, petru a evalua starea de sănătate a celor 60 de tăurași încărcați în camion. În urma unei operațiuni lungi și anevoioase de salvare, toate animalele au fost salvate, starea lor de sănătate fiind bună. Felicitări tuturor celor implicați pentru modul în care au acționat!!!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI