Accident înfiorător în județul Gorj. Doi adolescenți au murit, iar alte trei persoane sunt grav rănite. Ce făcuse șoferul cu puțin timp în urmă

de: Rosu Ioana
30 03. 2021

Tragedie pe DN67, acolo unde un șofer de 18 ani a produs un accdent teribil, în urma căruia și-au pierdut viața doi tineri de 18 ani, respectiv 16 ani. Evenimentul tulburător a avut loc pe raza localității Bălănești, în județul Gorj.

Ce greșeală a comis șoferul

Accidentele se țin lanț pe șoselele din țara noastră, iar inconștiența șoferilor crește de la o zi la alta. Un tânăr de 18 ani a produs un accident mortal, după ce s-a urcat bău la volan. Din păcate, acesta a pierdut controlul volanului, izbindu-se de un alt autoturism, iar ulterior, răsturnându-se în afara părții carosabile.

În urma impactului devastator, doi tineri au murit, iar alți doi au fost grav răniți. De asemenea, șoferul nevinovat, aflat în cea de-a doua mașină, a fost și el rănit și transportat de urgență la spital.

În cazul celor doi adolescenți, din păcate, nu s-a mai putut face nimic, ei fiind declarat morți. La fața locului, cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, reieșind că șoferul vinovat avea o alcoolemie de 0,04/l alcool pur expirat.

În urma nenorocirii, autoritățile au întocmit pe numele șoferului vinovat dosar penal, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Accident mortal pe calea ferată

În urmă cu trei zile, un alt accident tragic a avut loc în Vrancea, acolo unde șofer neatent a fost spulberat de tren. Tragedia s-a petrecut după ce bărbatul, pompier de meserie, care conducea autoturismul nu a oprit la trecerea la nivel cu cale ferată. Întregul eveniment a avut loc în fața unei fetițe de zece ani, care se afla și ea în mașină, în momentul impactului.

”În jurul orei 07.45, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea au fost solicitati să intervină la un accident produs la trecerea de cale ferata Șișcani-Adjud.

Din nefericire, în urma impactului produs între un autoturism şi trenul InterRegio care circula pe ruta Pașcani-Adjud a rezultat decesul conducătorului auto și rănirea unei minore în vârstă de aproximativ 10 ani.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor care au generat producerea accidentului”, au transmis reprezentanții Poliţiei.