Accident grav pe A1. Un microbuz cu călători a ars ca o torță. Cum a avut loc tragedia

de: Rosu Ioana
22 05. 2020

Momente de spaimă pentru mai multe persoane, după ce microbuzul în care se aflau a luat foc. Accidentul de circulație a avut astăzi de dimineață, pe A1, la kilometrul 28, pe sensul de mers spre București.

Ce s-a întâmplat cu victimele

Accidentul a avut loc astăzi de dimineață pe sensul de mers Pitești-București, atunci când șoferul microbuzului a observat că iese fum de sub capotă. Bărbatul a tras repede pe banda de urgență și le-a solicitat pasagerilor să iasă cât se poate de repede din mașină. La fața locului a fost solicitați de urgență pompierii din cadrul ISU Giurgiu, care au intervenit pentru a stinge incendiul.

„În această dimineaţă (vineri dimineaţă n.r.), pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un microbuz, pe A1, la kilometrul 28, pe sensul de mers Piteşti – Bucureşti.
La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Aceştia au constatat faptul că incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajare mare de fum la un microbuz, oprit pe banda de urgenţă.

Cele patru persoane aflate în microbuz s-au autoevacuat în timp util, în momentul în care şoferul a observat că iese fum de sub capotă. În urma incendiului, microbuzul a ars în totalitate”, a declarat Nicoleta Beianu, potrivit Agerpres.

În urma cercetărilor, s-a descoperit că o posibilă cauză a izbucnirii incendiului ar putea fi un scurtcircuit electric. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, mulțumită șoferului microbuzului care a acționat în timp util.

Măsuri de prevenire a incendiilor

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii recomandă să aveți în vedere următoarele aspecte:

  • „verificaţi instalaţia electrică: aceasta nu trebuie să prezinte cabluri neizolate, acumulatorul nu trebuie să fie defect, iar transformatorul şi redresorul nu trebuie suprasolicitate;
  • nu faceţi improvizaţii la instalaţia electrică;
  • asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte, neizolate sau amplasate necorespunzător;
  • verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, dar şi perioada de garanţie a stingătorului din autoturism”, potrivit adevarul.ro.