Accident grav pe A1. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

de: Ștefan R. Apostol
22 09. 2024

Conform autorităților, la această oră a fost activat Planul Roșu de Intervenție, în urma unui accident produs pe drumul A1. Din primele date accidentul s-a produs foarte aproape de localitatea Apoldu de Jos, fiind implicate un autocar și un autoturism.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Conform IPJ Sibiu, pe raza localității Apoldu de Jos, pe segmentul de drum A1 , Sebeș-Sibiu, s-a produs un accident între un autocar și un autoturism.

Accidentul s-a produs la kilometrul 275, pe sensul de mers dinspre Sebeș spre Sibiu, iar la acest moment se circulă greu pe acest segment, conform celor de la oradesibiu.ro. În acest sens, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Tot IPJ Sibiu mai anunță că se află deja la fața locului mai multe echipaje SMURD, o autospecială de stingere a incendiilor, una de transport personal și victime, precum și două echipaje de ambulanță de la SAJ.

Accident grav pe A1

Intervenția echipajelor este în plină desfășurare, și nu se știe exact dacă și care este numărul victimelor din acest accident.

În autocar se aflau 44 de persoane, dintre care una se pare că a avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, urmând să fie transportată la UPU Sibiu.

”În timpul conducerii autocarului în care se aflau 41 de pasageri, un bărbat de 50 de ani din București nu a păstrat distanța de siguranță și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 68 de ani din județul Brăila.

În urma impactului, un pasager de 44 de ani din autoturism a suferit vătămări corporale și a fost transportat la spital în stare conștientă.” transmite Elena Walter, purtător de cuvânt al Poliției Sibiu.

Autoritățile mai precizează, conform sursei citate, că celelalte 43 de persoane aflate în autocar sunt în afara oricărui pericol.