Accident grav în Bacău. Şapte persoane au murit, printre care doi copii. A fost activat planul roşu

Accident grav în Bacău. Şapte persoane au murit, printre care doi copii. A fost activat planul roşu
Un Mercedes a intrat frontal într-un microbuz cu 15 persoane la bord

În această dimineață o nouă dramă pe drumurile naționale din România! La primele ore ala zilei pe DN2 Bacău – Adjud, s-a declanșat planul roşu de intervenţie, după ce două mașini au fost implicate într-un accident. Bilanțul este unul tragic, iar autoritățile intervin cu mai multe echipe de descarcerare.

Știre în curs de actualizare

UPDATE 10:40: Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului din Bacău bilanțul răniților internați s-a ridicat la 7 persoane internate cu răni grave. Același purtător de cuvât a declarat că nu poate da mai multe date până nu se fac analizele corespunzătore. Printre cei 7 aduși de urgență la Spitalul din Bacău sunt alți doi copii. Noi informații de la fața locului spu că în autorturismul care a intrat frontal în micorbuz se aflau 5 pasageri, 2 adulţi şi 3 minori.

„Sunt 12 persoane implicate, 7 decedate (5 adulţi şi 2 minori), 5 transportate la Spitalul de Urgenţă Bacău – 1 minor şi 4 adulţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Accident grav pe DN2 Bacă – Adjud

Primele informații spun că în dreptul localității Răcăciuni s-a produs un accident grav în care au fost implicate un microbuz cu 15 pasageri la bord și un autoturism cu patru pasageri. În urma impactului, spun autoritățile, bilanțul arată că sunt deja 7 persoane decedate și alte 5 persoane sunt rănite. Printre cei implicați în accident s-ar fi aflat și 2 copii.

S-a trecut imediat la declanșarea planului roșu de intervenție, la fața locului deplasându-se deja forţe de intervenţie ale ISU din Bacău, Galaţi şi Vrancea. Conform Antena 3, s-a solicitat și prezența unui elicopter SMURD de la Iaşi. Echipaje ale SMURD de la Bacău şi Sascut, împreuă cu 4 ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bacău sunt deja trimise la locul accidentului.

Un Mercedes a intrat frontal într-un microbuz cu 15 persoane la bord

Alte informații de la fața locului spun că toți pasagerii din microbuz, și cei aflați în autoturism au rămas încarcarate, după impact. Este vorba de un autoturism marca Mercedes care s-a ciocnit frontal cu microbuzul în care se aflau 15 persoane. Cei doi copii se aflau pe bancheta din spate a Mercedesului, medicii de la fața locului declarând că minorii erau inconștienți.

„Urmare accident rutier Racaciuni: in urma coliziunii dintre 1 microbuz si 1 autoturism au rezultat 12 victime astfel:

– in autoturism erau 5 persoane (2 adulti si 3 minori), iar in microbuz 7 persoane adulte.

Au decedat 1 adult si 2 minori din autoturism si 4 adulti din microbuz.

5 persoane( 1 minor si 4 adulti) au fost preluate de catre ambulantele SAJ”, se arată într-o informare a salvatorilor din Bacău.

Sursă Foto: Antena 3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI