Accident grav de Ziua Copilului. Șapte copii și părinții lor au fost răniți

de: Ionuț Vieru
01 06. 2022

Un grav accident rutier a avut loc chiar astăzi, de Ziua Copilului. Din nefericire, zece persoane, dintre care șapte copii, au fost grav rănite. În accident au fost implicate două mașini, acesta având loc în județul Botoșani.

Copii răniți după ce două mașini s-au lovit frontal

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, pompierii au fost solicitați de urgență în localitatea Loturi Enescu, municipiul Dorohoi, după ce două mașini s-au ciocnit și mai multe persoane au fost rănite.

La fața locului au ajuns două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială de stingere cu apă, spumă și modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și patru echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță.

„La sosirea forţelor de intervenţie, şoferul uneia dintre maşini era încarcerat, iar celelalte victime erau ieşite din autoturisme. Toate persoanele erau conştiente. Pompierii au extras victima, care a fost preluată de un echipaj de prim ajutor. Şi celelalte persoane au fost evaluate la faţa locului. Echipajele medicale au decis ca acestea să fie transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis ISU Botoşani.

Din nefericire, șapte copii au fost răniți, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Aceștia se aflau în autoturisme împreună cu părinții lor, care au fost și ei, la rândul lor, răniți. Din fericire, toți erau conștienți.

Student, carbonizat în urma unui accident rutier violent

Trei tineri, care se aflau într-un autoturism Audi, rulau pe drumul dintre Lețcani și Podu Iloaiei, județul Iași, moment în care șoferul a pierdut controlul volanului și a lovit un copac aflat pe marginea drumului. Mașina s-a răsturnat, a luat foc, apoi a explodat.

Doi bărbați care se aflau în trecere, într-un camion de tractare, au oprit imediat și au scos doi dintre pasageri, însă pe al treilea nu au mai reușit să-l salveze. Potrivit autorităților, șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice.

”Mașina era pe o parte, am agăţat-o cu un cârlig și am tras-o un pic, ca să-i scoatem pe cei din interior. La volan se afla un băiat care mirosea a alcool, în spatele lui, pe banchetă se afla o fată. Erau cu toții semiconștienți, la fel și al treilea tânăr, aflat pe bancheta din dreapta șoferului. Mașina începuse să ardă. Am scos fata, apoi șoferul. Apoi am început să tragem de pasagerul din dreapta, însă a explodat ceva în mașină. Băiatul era semi-conștient, ne-am ars la mâini, dar nu ne-am mai putut apropia de el. Era vâlvătaia prea mare. Era un pic mai grăsuț decât ceilalți, nu am putut să îl răsucim, să-l scoatem. Ne pare rău pentru el”, susțin cei doi bărbați care au acordat primul ajutor.

Tânărul de la volan a recunoscut că era băut, însă a refuzat să sufle în etilotest. De asemenea, a mai spus că nu se afla la volan, ci tânărul care a decedat, însă martorii de la fața locului au exclus această variantă.