Accident cumplit în București. Un tânăr de 21 de ani a murit în urma unei coliziuni violente. Ce le transmite șoferul vinovat părinților îndurerați

de: Rosu Ioana
29 03. 2022

Tragedie cumplită în această dimineață, în București, acolo unde un șofer de 21 de ani a murit în urma unui accident petrecut în zona Fântânii Miorița, de la intrarea în București. La fața locului au sosit mai multe echipaje de Salvare, iar traficul a fost restricționat.

Cum a avut loc tragedia

Nimic nu prevestea o asemenea nenorocire la primele ore ale dimineții, atunci când traficul din București este încă liber. Din păcate, pe fondul neatenției și al vitezei excesive, două autoturisme s-au ciocnit violent, moment în care unul dintre acestea a ricoșat într-un copac.

În urma impactului extrem de puternic, un șofer de 21 de ani a murit. Cel de-al doilea șofer, în vârstă de 70 de ani, a fost testta cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Pe toate cele trei benzi de circulație, traficul a fost restricționat, polițiștii încercând să facă cercetări la fața locului pentru a afla cauza exactă a accidentului.

„În jurul orei 05:20, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe Şos. Bucureşti-Ploieşti. Din primele date, accidentul s-a produs pe Şos. Bucureşti-Ploieşti, în zona Fântânii Mioriţa, conducătorul unui autovehicul în vârstă de 70 de a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 21 de ani. În urma impactului, cel de-al doilea autovehicul a fost proiectat într-un copac din zona care desparte cele două sensuri de circulaţie”, au transmis reprezentanții Brigadei Rutiere.

Ce a declarat șoferul supraviețuitor

Un bărbat, în vârstă de 70 de ani, este supraviețuitorul accidentului, acesta fiind în stare stabilă. Bărbatul a povestit secundele dinaintea tragediei, subliniind faptul că tânărul mort circula cu viteză mare, motiv pentru care nu a fost observat de bărbatul care ar fi circulat regulamentar. Acesta a mai declarat că este conștient că în fața părinților îndoliați, el se face vinovat de moartea fiului lor, însă lucrurile par să nu fi stat chiar așa.

„M-a izbit. Efectiv nu l-am văzut. 130-140 la oră cred că a avut. Nu l-am evitat, că nu am ştiut de el. Eu veneam din Tipografiei, m-am încadrat spre dreapta ca să ocolesc Fântâna Mioriţei şi când treceam din banda a doua spre a treia, m-a lovit în stânga faţă uşor.

La viteza aceea… Nu a făcut nimic săracul om. Părinţii lui spun că sunt criminal eu. Sunt! Eu nu i-am dat prioritate, aşa se va traduce în final situaţia”, a declarat şoferul de 70 de ani, potrivit România TV.

Potrivit oamenilor legii, la fața locului s-au efectuat manevre de resuscitare, însă din păcate, medicii au fost nevoiți să declare decesul tânărului.