Accident grav cu unsprezece răniți și doi morți în Vrancea. A fost activat Planul Roșu de intervenții

de: Rosu Ioana
16 06. 2020

Accident grav în această dimineață, în Vrancea, acolo unde a fost activat Planul Roșu de intervenții. Tragedia a avut loc în urma impactului puternic înte un autoturism și un microbuz. La fața locului s-a intervenit cu 11 autospeciale și un elicopter SMURD.

Cum s-a produs accidentul

Vestea tristă a dimineații vine din localitatea Bolotești, județul Vrancea, unde în urmă cu puțin timp și-au pierdut viața două persoane, iar alte 11 au fost grav rănite: „Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție”, menționează IGSU.

Accidentul a fost provocat de șoferul unui autoturism care a pierdut controlul volanului, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune cu un microbuz care circula regulamentar, conform monitoruldevrancea.ro.

Sursă foto: monitoruldevrancea.ro

Potrivit Infotrafic, circulația a fost blocată pe ambele sensuri: ”Conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, „pe DN2D Focșani – Târgu Secuiesc, la kilometrul 25, pe raza localității Bolotești, județul Vrancea, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un microbuz și un autoturism. Potrivit primelor date, două persoane au decedat, iar mai multe au suferit leziuni grave. Circulația rutieră este întreruptă pe ambele sensuri”.

Din primele informații, cercetările polițiștilor prezenți la fața locului demonstrează că șoferul mașinii ar fi adormit la volan. În urma impactului puternic, microbuzul s-a răsturnat pe partea carosabilă, făcând mai multe victime. Se pare că cele două persoane moarte sunt șoferul autoturismului și un pasager al microbuzului.

La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere, patru ambulanțe SMURD, o descarcerare și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. În sprijin, se va deplasa și un elicopter SMURD.

Știre în curs de actualizare…