FOTO Accident aviatic, în Harghita. Imagini cu salvarea celor două persoane aflate la bord

Autor: Andrei Simion - 15:10, 27 iun. 2019
Accident aviatic în Harghita. Foto: ISU Harghita

Un avion care avea două persoane la bord s-a prăbușit în Harghita, în urmă cu puțin timp. Avionul decolase de pe Aeroportul din Târgu Mureș, dar până în acest moment nu se cunosc detalii despre împrejurările producerii accidentului. Nu se știe nici dacă persoanele aflate la bord au decdat sau sunt în viață.

UPDATE: A fost recuperată și cea de-a doua persoană. Ambele victime sunt conștiente și cooperante. Una dintre ele va fi transportată la Spitalul Municipal Odorheiul Secuiesc cu o ambulanță SMURD, iar cea de-a doua va fi transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgență din Targu Mures. Atât pilotul, cât și copilotul sunt cetățeni straini, iar relaționarea acestora cu echipajele de urgență se realizează în limba engleză.

UPDATE: Prima persoană a fost preluată de elicopter (prin troliere) și a fost dusă în zona în care se aflau echipajele terestre ISU și SAJ. Se realizează operațiunile de evacuare pentru cea de-a doua persoană.

Foto: ISU Harghita
Foto: ISU Harghita

Accident aviatic în Harghita. Foto: ISU Harghita

UPDATE: Elicopterul SMURD a ajuns în zona montană, greu accesibilă, în care se află cei doi piloți. Având în vedere că terenul nu permite aterizarea, un medic SMURD va coborî prin troliere, pentru evaluarea medicală a celor doi.

UPDATE: Un elicopter SMURD se deplaseaza în momentul acesta în zona vârfului Mădăraș pentru a putea recuperarea celor doua persoane.


Avion prăbușit în Harghita

Un avion cu dimensiuni mici s-a prăbușit astăzi, 27 iunie, în Harghita. Primele informații arată că aparatul de zbor a decolat de pe Aeroportul din Târgu Mureș și avea la bordul său doar două persoane. Avionul utilitare se pare că ar fi executat o misiune de vaccinare a vulpilor, potrivit Antena 3. Cei doi piloți sârbi au reușit să se catapulteze exact înainte de impact, evitând o posibilă tragedie. Avionul a luat foc după contactul cu solul.

Autoritățile urmează să stabilească în ce împrejurare s-a produs incidentul, dacă a fost o problemă tehnică sau dacă este vorba despre o eroare umană.  Căpitanul Alina Ciubotariu, ISU Harghita, a oferit mai multe detalii despre incident. Până la acest moment se știe că atât pilotul cât și copilotul sunt în stare conștientă, fără răni grave și urmează să fie evaluați de către echipajele medicale. Totul s-a petrecut în zona vârfului Mădăraș.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Harghita
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Harghita

Raed Arafat, despre accident

„Singurele informații pe care le avem este locația. Este plecat elicopterul SMURD Mureș. Din ceea ce știm, ambele persoane sunt conștiente, dar asta se va constata la fața locului”, a anunțat sursa citată despre accidentul în care a fost implicat avionul utilitar. Acesta bănuiește că unul dintre cei doi aflați la bord ar fi anunțat autoritățile.

Alt accident tragic din Harghita

Alt accident tragic s-a produs tot în Harghita, dar la începutul lunii septembrie, în anul 2015. Pilocul unui girocopter, în vârată de 39 de ani, a avut un final înfiorător. Omul a decolat de la Odorheiu Secuiesc, urmând să ajungă la Târgu Mureș. La mai puțin de un minut de la decolare, acesta a indicat probleme la motor, dezintegrându-se printre copacii din apropierea pistei. “E dezolant, trist si dezolant”, a declarat procurorul care a ajuns la fața locului.  Doru Corvin Deac, procuror al Parchetului Curtii de Apel Targu Mures: “Urmeaza sa vedem sa identificam, urmeaza si expertizele sa vedem daca a fost eroare de pilotaj sau defectiune tehnica.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI