Accesoriul pe care îl poartă Regina Elisabeta. Doar 3 persoane știu ce scrie pe el

Accesoriul pe care îl poartă Regina Elisabeta. Doar 3 persoane știu ce scrie pe el
Accesoriul pe care îl poartă Regina Elisabeta.

Ce accesoriu poartă Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a. Suverana nu se desparte niciodată de această bijuterie, pe care o poartă pe mână chiar și atunci când are mănuși.

Accesoriul pe care îl poartă Regina Elisabeta

Prințul Philip i-a oferit reginei bijuteria și este vorba despre un impresionant inel de logodnă. Bijuteria are o legătură specială cu familia ducelui de Edinburgh, întrucât diamantele au aparținut mamei lui.

Mama prințului Philip, prințesa Alice ar fi primit o tiară drept cadou de nuntă de la mătușa ei, țarina Alexandra a Rusiei, și de la țarul Nicolae al II-lea. În cele din urmă, bijuteriile Romanov au făcut parte din inelul de logodnă al Reginei atunci când Ducele l-a proiectat special la Londra.

Un cadou cu valoare sentimentală

Inelul de logodnă al Reginei are o piatră strălucitoare, estimată la 3 carate și flancată de diamante mai mici. Design-ul bijuteriei este discret și trebuia să reflecte perioada când Regatul Unit încă se recupera din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Prințul Philip a comandat ca inelul de logodnă să fie făcut la Londra, însă diamantele au o semnificație aparte și aduc un omagiu descendenței familiei sale. Monarhul încă mau poartă atât inelul de logodnă, dar și verigheta împreună pe mâna stângă, deși în public Suverana poartă mănuși.

Inelul are o valoare specială pentru Regină, însă se spune că piesa în sine valorează aproximativ 150.000 de lire sterline, conform The Diamond Store.

Inel cu mesaj

Amintim că Regina și Prințul Philip s-au căsătorit în 1947 și au avut cel mai lung mariaj din monarhia britanică. Cei doi și-au spus jurămintele speciale la Westminster Abbey, acolo unde Ducele și Ducesa de Cambridge au spus „Da”. În timp ce mergea spre altar, la data de 20 noiembrie, Prințesa Elisabeta avea numai 21 de ani, iar mirele avea avea 26 de ani.

În cartea “Prince Philip Revealed”, autoarea Ingrid Seward a dezvăluit faptul puțin cunoscut că Prințul Philip avea un mesaj secret notat pe verigheta Reginei, un mesaj pe care numai trei persoane l-au văzut. Rochia de mireasă a Prințesei Elisabeta a fost creată de Sir Norman Hartnell. Designul a fost aprobat la jumătatea lunii august, cu mai puțin de trei luni înainte de nuntă, lucru destul de neobișnuit când vine vorba de ținuta miresei, întrucât aceasta tinde să-și aleagă rochia cu măcar șase luni înainte. Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, a murit în luna aprilie a acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI