Acatist pentru reușită la examen. Ce este bine să citești în fiecare seară pentru a avea succes
Acatist pentru reușită la examen, ce este bine să rostești ca să treci cu bine și să ai reușite. Cei care cred în Dumnezeu se bazează și pe credință atunci când vine vorba despre reușita lor școlară. Dacă ești în sesiune sau încă ai emoții mari pentru rezultatul examenelor pe care abia le-ai dat la Evaluarea Națională sau Bacalaureat, ai și o altă opțiune pentru a te simți mai relaxat. Poți să spui acest acatist pentru reușită la examene. Este bine să citești rândurile de mai jos în fiecare seară pentru a avea succesul visat.
Acatist pentru examen: ce rugăciune să rostești pentru succes
Unii elevi sau studenți se bazează doar pe ceea ce au învățat, iar alții apelează și la ajutorul divin pentru a se relaxa sau pentru un plus de sclipire în timpul examenelor.
Preoții sugerează tuturor creștinilor care urmează să treacă prin astfel de etape în evoluția școlară să citească un acatist pentru reușită la examen, precum acatistul Sfântului Spiridon. Aceasta este considerată una din cele mai puternice rugăciuni care te ajută să ai parte de succes în ceea ce îți propui.
Dacă știi că mai ai puțin până să susții o probă importantă, rostește seară de seară o rugăciune care să îți sară în ajutor pentru o minte limpede și pentru liniște pentru a-ți putea aduna gândurile cele mai bune în momentul important.
Poți să citești acatistul Sfântului Spiridon zi de zi, dar și părinții pot să o facă cu gândul la copii. Slujitorii Domnului susțin că puterea duhovnicească se intensifică odată cu repetarea rugăciunii.
Acatist pentru reușită la examene al Sfântului Ierarh Spiridon
Acatistul Sfântului Ierarh Spiridon se citește de la Troparul 1, care începe în felul următor:
„Soborului cel dintâi te-ai arătat apărător și de minuni făcător, purtătorule de Dumnezeu Spiridoane, părintele nostru. Pentru aceasta, cu femeia cea moartă în groapă tu ai vorbit și șarpele în aur l-ai prefăcut.
Și când ai cântat sfintele rugăciuni, îngeri ai avut împreună cu tine slujind, preasfințite. Slavă Celui ce te-a preamărit pe tine; slavă Celui ce te-a încununat; slavă Celui ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri!”
Acatistul continuă cu Condacul 1. El trebuie citit cu voce tare și multă încredere în ajutorul pe care urmează să îl primești:
„Apărătorului credinței dreptmăritorilor, Cuviosului Părintelui nostru Spiridon, să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare, toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!”
Viața Sfântului Ierarh Spiridon
Sfântul s-a născut pe Insula Ciprului din părinți foarte simpli. În copilărie a fost păstor de oi, iar mai apoi și-a clădit o familie. După moartea soției, acesta a început să ajute pe cine vedea în cale.
El a început să îl slujească pe Dumnezeu astfel, ulterior primind darul facerii de minuni. Pentru asta a fost ales episcop al cetății Trimitundei, în împărăția marelui Constantin și a lui Constantie, fiul său.
Pomenirea lui este celebrată anual pe data de 12 decembrie. Sfântul a fost cel care a explicat unitatea și diversitatea Sfintei Treimi cu ajutorul unei cărămizi.
Cel din urmă a spus că este formată din trei elemente esențiale: foc, apă și pământ. În timp ce vorbea, s-a aprins focul în partea de sus a cărămizii și a început să curgă apă din parte de jos.