A uns tocătorul de lemn cu cafea iar rezultatul a uimit-o. E cel mai tare truc al momentului

de: Bișinicu Andreea
04 11. 2022

Atunci când tocăm ingrediente, legume sau fructe acide pe tocătorul de lemn, mirosul rezultat este extrem de neplăcut, în special dacă tăiem ceapă sau usturoi. De aceea, gospodinele au găsit cel mai tare truc al momentului, pentru a neutraliza izurile. Ce trebuie să faci, de fapt.

Ce se întâmplă dacă torni cafea pe tocătorul din bucătărie

Deși unele alimente, precum usturoiul, ceapa sau carnea crudă pot lăsa în urmă mirosuri neplăcute, în special pe tocătorul de lemn, internauții au găsit un truc genial care te ajută să scapi de izurile înțepătoare.

În primul rând, este important să speli fundul de lemn de fiecare dată, după ce îl utilizezi. Se spală cu apă fierbinte și detergent de vase, pentru a te asigura de faptul că este degresat complet.

Dacă nu ai la îndemână săpun lichid sau nu vrei să cureți tocătorul cu soluții din comerț, poți apela la câteva remedii naturale, precum oțetul, lămâia sau bicarbonatul de sodiu.

Da, ai citit bine. Fundul de lemn poate fi curățat cu sare grunjoasă și lămâie. Puține persoane știu faptul că sarea are proprietatea de a distruge peste 90% din bacteriile aflate în lemn, în timp ce acidul din lămâie ajută sarea să ajungă în toate fisurile tocătorului.

Citește și La ce foloseşte, de fapt, gaura de la tocător. Multe românce habar nu au cât e de util, nu e doar pentru agăţat

Este important să igienizezi foarte bine tocătorul, altminteri resturile de mâncare ar putea ajunge în preparatele noi. Pe de altă parte, sarea grunjoasă albește lemnul și combate mirosul neplăcut de ceapă sau de usturoi.

Neutralizezi mirosul neplăcut al tocătorului turnând cafea fiartă

Cu siguranță ai observat faptul că în magazinele cu parfumuri comercianții pun, din loc în loc, câteva boabe de cafea în boluri pentru a neutraliza aroma lichidelor, odată ce le-ai mirosit.

Ei bine, dacă vrei să scapi de mirosul din tocător, tot ce trebuie să faci este să torni cafea fiartă concentrată pe suprafața acestuia. Acest truc este extrem de eficient.

După ce ai tocat legumele sau fructele pe tocătorul de lemn, poți depozita alimentele în vasul de bucătărie prin gaura ustensilei. De asemenea, gaura tocătorului de lemn poate fi folosită pentru a agăța fundul de lemn în poziție verticală, pentru a scurge mai repede de apă, după ce l-ai spălat.

Citește și Când trebuie să arunci tocătorul din bucătărie. Eşti în pericol dacă îl foloseşti prea mult timp