A turnat oțet în chiuveta de la baie și a lăsat așa peste noapte. Ce s-a întâmplat a doua zi

A turnat oțet în chiuveta de la baie și a lăsat așa peste noapte. Ce s-a întâmplat a doua zi
A turnat otet in chiuveta de la baie si a lasat asa peste noapte. Ce s-a intamplat a doua zi

Atunci când te ocupi de curățenia generală din casă, te asiguri că baia și bucătăria sunt primele încăperi pe care le aranjezi. Chiuvetele, baia, cada, aragazul sunt doar câteva dintre elementele asupra cărora trebuie să insiști cu anumite soluții mai mult sau mai puțin naturiste. Cum sună cele mai eficiente sfaturi de la gospodine.

Cum desfunzi chiuveta din baie cu oțet

Desigur, nu este nimic mai neplăcut decât să ai chiuveta înfundată, având în vedere mirosul extrem de neplăcut pe care-l emană, din cauza depunerilor de piatră și a resturilor de mâncare blocate pe țeavă.

Din fericire, însă, internauții au găsit trucul genial care îți va face viața mult mai ușoară și te va ajuta să cureți chiuveta în doar doi timpi și trei mișcări.

Există o metodă foarte simplă prin care poți desfunda chiuveta de la baie. Dacă nu vrei să apelezi la anumite soluții chimice care ar putea fi periculoase pentru sănătatatea ta, gospodinele îți recomandă un truc natural și care nu poate da greș.

Oțetul are proprietăți dezinfectante, motiv pentru care este utilizat, cu succes, în curățarea celor mai dificile suprafețe din casă. De asemenea, oțetul desfundă țevile în doar câteva minute. Secretul este să torni o cană de bicarbonat de sodiu, apoi una de oțet în sita de la chiuvetă.

Bicarbonatul de sodiu elimină murdăria de pe țevi

Știai asta? Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit, de asemenea, în îndepărtarea blocajelor din scurgerea chiuvetei sau a căzii. Dacă amesteci acest ingredient magic al bucătăriei cu oțetul, vei avea combinația perfectă pentru a elimina resturile de mâncare ajunse în scurgerea chiuvetei.

Această metodă este eficientă, atât pentru chiuvetele de inox, cât și pentru cele din orice alt material. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, precum apă, bicarbonat de sodiu și oțet, un burete și mănuși de cauciuc.

Fierbe o cratiță cu apă, peste care vei adăuga un sfert de pahar de bicarbonat de sodiu. Apoi, toarnă soluția direct în canalul de scurgere, peste care vei pune o jumătate de pahar de oțet. După ce ai urmat acești pași, e important să lași amestecul pentru circa 10 sau 15 minute în țeava de scurgere.