A tăiat un burete de vase cu un cutter, apoi l-a lipit de un băț. Ce truc genial a descoperit o gospodină!

de: Anca Lupescu
02 02. 2022

Știi cât praf și mizerie se ascund în elementele caloriferelor din fontă sau chiar și a celor mai noi? Având în vedere interiorul lor complicat, ar putea fi orice – grămezi de praf, păr de animale de companie și de oameni, acarieni și multă mizerie. Toate acestea pot contribui la mirosuri neplăcute și la scăderea eficienței sistemului de încălzire al casei tale.

Trucul cu care să îți cureți caloriferul

Caloriferele din fontă se găsesc adesea în casele mai vechi și în clădirile de apartamente. Acestea vin de obicei într-un model cu elemenți.

Având în vedere că acestea sunt atât de greu de curățat și că cea mai gravă murdărie este de obicei ascunsă, adesea trec ani de zile fără atenție. Totuși, există un truc foarte ușor prin care poți scăpa de mizeria care se ascunde și la care nu poți avea acces nici cu cârpa, nici cu aspiratorul.

Pur și simplu ia un burete de vase vechi și taie-i cu un cuter partea verde mai aspră. Apoi, tot cu cuterul fă trei tăieturi pe lungime, dar fără să tai de tot. Ia un băț și capătul lui pune-l în centrul buretelui, apoi înfășoară buretele pe băț. Prinde cu două elastice și ai obținut un fel de perie, dar cu burete în capăt.

Această unealtă intră perfect printre elemenții caloriferului, curățând tot praful și murdăria. Poți folosi această unealtă și pentru tocurile ușii, geamurilor sau pentru spatele frigiderului.

Cum să îl folosești

Această unealtă e ideală pentru locurile în care nu ajungi. O poți folosi pentru a șterge praful de pe dulapuri sau pentru a spăla locuri inaccesibile din casa ta.

Nu uita să oprești caloriferul înainte de a începe să îl cureți. O modalitate de a da jos praful este de a atașa o un furtun la un aspirator. Pornește aparatul și bagă furtunul în spatele caloriferului.

În caz contrar, ia un ștergător de praf, pune o cârpă sub calorifer și dă tot praful la o parte. Înmoaie buretele pe băț într-un amestec de săpun, stoarce-l bine și curăță temeinic suprafața.