A stropit roșiile cu lapte și a observat rezultatele în scurt timp. Secretul celor mai experimentați grădinari
Un truc folosit și de bunicii noștri a devenit, în ultima perioadă, asul din mânecă al celor mai iscusiți grădinari. Dorind să îl testeze pe propria cultură, un bărbat a stropit roșiile cu lapte și a observat rezultatele în scurt timp.
De ce ar trebui să stropești roșiile cu lapte
Vrând să se convingă dacă un truc pe care îl știa de la bunicii săi este, cu adevărat, eficient, un bărbat a stropit roșiile cu lapte.
Cei care au grădini știu prea bine că pentru a te bucura de o recoltă sănătoasă, bogată și de bună calitate, ai nevoie de timp, atenție, o investiție pe măsură și o colecție impresionantă de trucuri. Când vorbim despre roșii, acestea au nevoie de tratamente chimice cât și naturale pentru a le feri de boli și insecte.
Răsadurile de roșii se plantează în grădini și sere în primele săptămâni de primăvară. În doar câteva luni, se dezvoltă suficient de mult încât să ne ofere primele tomate. Pentru asta, trebuie să le aplicăm diverse soluții, pentru a le proteja de mană, de putregaiul negru, dar și de insectele care pot ataca recolta.
În cazul lor, o metodă eficientă de fertilizare are la bază un aliment ce nu lipsește din bucătăriile multor români: laptele. Atenție, pentru acest truc, trebuie să folosim lapte nepasteurizat și nefiert.
Te-ar putea interesa și: Secretul unei recolte bogate de roșii. Cu ce trebuie stropite la 7 zile de la plantare
Ce trebuie să faci
Se dizolvă un litru de lapte în nouă litri de apă. Dacă preferi un îngrășământ mai concentrat, poți folosi doar cinci litri de apă. Soluția obținută se transferă într-un recipient cu pulverizator și se aplică pe plante, pe frunze și la rădăcini, a explicat bărbatul care a testat trucul.
Primul tratament se aplică la doar o săptămână de la momentul în care au fost plantate răsadurile. A doua aplicare poate fi făcută două sau trei săptămâni mai târziu, până la mijlocul verii, când plantele vor începe să aibă rod.
Aplicat pe frunze și tulpină, laptele va ajuta la prevenirea manei.
Această soluție nu va ține doar dăunătorii și bolile la distanță, dar este și un îngrășământ natural eficient. Laptele este o sursă importantă de proteine, vitamine și calciu. Când este turnat, diluat în apă, în solul în care cresc plantele, la vitaminiza recolta.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să stropești roșiile după ploaie. Ingredientul care face minuni, sigur îl ai în bucătărie