A spălat căpșunele în apă cu sare și abia apoi le-a mâncat. Trucul e absolut genial

de: Stan Nicu
12 06. 2023

A venit anotimpul căpșunelor, astfel că o parte dintre români, cei care nu mănâncă acest tip de fructe de la import pentru că spun că nu au niciun gust, mănâncă în această perioadă fructe pentru tot anul. O gospodină a spălat căpșunele în apă cu sare și abia apoi le-a mâncat. De ce a procedat așa. Trucul e absolut genial.

De ce este bine să speli căpșunele cu sare înainte de a le mânca. Numai așa vei proceda de acum înainte

Căpșunele sunt fructele cele mai căutate la început de vară. Sunt adorate de toată lumea și sunt folosite în deserturi, băuturi răcoritoare, însă sunt consumate mai ales proaspete.

Înainte de a fi puse în frigider sau de a fi consumate, aceste fructe trebuie spălate în apă cu sare. Care este motivul vă vom dezvălui în continuarea articolului.

De ce se pun căpșunele în apă sărată înainte de a fi consumate. Care este avantajul

Căpșunele, care sunt bogate în vitamine și minerale, este recomandat să fie spălate într-un anumit fel pentru a se reduce considerabil prezența insectelor, bacteriilor și reziduurilor.

Cu siguranță ați observat, măcare o dată, o insectă în bolul dumneavoastră cu fructe. În plus, interiorul căpșunelor poate conține și mici viermi.

Dacă ați pățit așa ceva înseamnă că nu ați spălat cum trebuie căpșunele. Căpșunele nu este suficient să fie spălate sub jet de apă, au nevoie să stea în apă sărată. Rezultatul vă va surprinde.

Sarea alungă inclusiv insectele existente în căpșune

Prin spălarea căpșunelor în apă cu sare acestea vor fi curățate de praf, reziduuri, dar și pesticide. Spălarea acestui tip de fructe cu apă sărată ar elimina, potrivit unui videoclip viral de pe TikTok, unele insecte care pot fi în ele, pe ele.

În plus, ținându-le câteva minute în apă cu sare, viermii din interior vor ieși din fructe. Mulți oameni doar clătesc sub un jet puternic fructele, însă nu este suficient.

Căpșunele pot fi contaminate în mai multe moduri. Sarea elimină o parte din aceste probleme

Toți românii sunt de acord că fructele și legumele trebuie curățate temeinic înainte de a fi consumate. Trebuie bine spălate pentru că pot fi contaminate în timpul recoltării și chiar în timpul transportului de microorganisme, germeni sau bacterii.

De asemenea, pot fi afectate de pesticide dăunătoare omului. Nu în ultimul rând, pentru a le consuma în siguranță, cel mai bine este să adoptați aceste sfaturi complementare în prealabil de a consuma îndrăgitele fructe.