A scăpat un praf de sare în cafea, dar tot a băut-o. Ce descoperire uluitoare a putut face

A scăpat un praf de sare în cafea, dar tot a băut-o. Ce descoperire uluitoare a putut face
A scăpat un praf de sare în cafea, dar tot a băut-o

Vești foarte bune pentru iubitorii cafelei. Pe lângă faptul că două studii efectuate în Statele Unite arată că o cafea pe zi ne menține sănătate, s-a descoperit că un praf de sare scăpat în licoarea dimineții poate face minuni pentru organismul nostru.

Sarea în bucate. Beneficiile ingredientului în asociere cu minunata cafea

Cui nu i s-a întâmplat să încurce borcanul de zahăr cu cel de sare dimineața? Cu siguranță, cafeaua a fost dezgustătoare. Totuși, un vârf de cuțit de sare în băutura dimineții poate face minuni pentru sănătatea ta. Este posibil să fi fost avertizat că ai făcut exces de sare în ultima perioadă.

Poate de la paste, vreun burger, legume în care ai uitat de limită. Însă există un alt obicei care ar trebui să te pună pe gânduri. Ceașca ta zilnică de cafea ar putea determina corpul să elimine atât de multă sare încât să îți afecteze sănătatea. Cofeina stimulează eliminarea sodiului și a sării prin urină.

Un studiu a demonstrat că 90 de miligrame de cafeină a dus la eliminarea a 437 miligrame suplimentare de sodiu prin urină în comparație cu placebo. Cofeina nu se regăsește doar în cafea. Se află în medicamente, ceaiuri, băuturi răcoritoare, energizante sau bomboane.

Consultați medicul înainte de a vă introduce mai multă sare în dietă 

Pe de altă parte, poate exista și un motiv întemeiat pentru care ți-ai dori să bei o cafea sărată. Cel mai probabil, trupul tău îți transmite astfel un mesaj. De dragul sănătății tale, ia în calcul nevoia ta de sare, în special atunci când cedezi în fața nevoii de cofeină. Dacă bei cafea, adaugă un strop de sare minerală pentru a contracara efectele acesteia ori asigură-te că îți refaci rezervele de sare pe parcursul celorlalte ore ale zilei.

Trebuie menționat că este posibil ca anumite persoane să nu fie expuse riscului apariției deficienței de sare, prin urmare ar trebui să consulte un specialist înainte de a-și introduce un conținut de sare mai mare în dieta de zi cu zi.

Cafeaua e sănătate curată

Specialiștii spun că o cafea pe zi ne menține sănătatea. Șansele de a suferi de boli de inimă sau chiar afecțiuni ale ficatului scad indiferent dacă băutura este consumată neagră sau cu lapte. Efectele se simt chiar și în cazul cafelei fără cofeină. Oamenii de știință atrag atenția însă că, pentru o viață sănătoasă, alimentația, exercițiile fizice și moderația rămân fundamentale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI