A șasea zi de război și teroare în Ucraina. Sute de morți și răniți după exploziile puternice din Harkov. Imagini alarmante cu militarii ruși, surprinse din satelit

A șasea zi de război și teroare în Ucraina. Sute de morți și răniți după exploziile puternice din Harkov. Imagini alarmante cu militarii ruși, surprinse din satelit
Kievul și alte orașe au fost bombadardate de armatele rusești

Militarii ruși au bombardat pentru a șasea noapte consecutiv mai multe orașe din Ucraina, omorând cu sânge rece zeci de civili și militari, în timp ce alte câteva sute de persoane au fost rănite, printre care și copii. Cele mai puternice explozii au fost auzite în Harkov, acolo unde rușii ar fi lovit cu rachete mai multe clădiri, în timp ce în orașul Ohtîrka a fost bombardată o bază militară. Alte bombardamente au avut loc în orașele Vasilkiv, Bila Tserkva și Kalinovka din regiunea Kiev. Au distrus un cămin, două clădiri rezidențiale, blocuri de locuințe și supermarketuri. Un convoi militar cu o lungime de 64 de kilometri, format din vehicule militare rusești, a putut fu ibservat din satelit cum înaintează spre Kiev.

Forțele terestre ruse surprinse în timp ce se îndreaptă spre Kiev

Armata rusă pare să nu renunțe la scopul de a asedia Ucraina, astfel că, în ciuda tuturor evenimentelor petrecute în cele cinci zile de război și a numeroaselor pierderi de vieți omenești, soldații înaintează spre Kiev, acolo unde vor dori să lanseze noi atacuri. În cursul acestei nopți, un convoi militar cu o lungime de mai bine de 64 de kilometri a fost observat din satelit în timp ce se îndrepta spre Capitala Ucrainei, potrivit Reuters.

Potrivit informațiilor transmise de compania Maxar Technologies, convoiul militar, aflat la marginea de est a aeroportului Antonov, era format din sute de vehicule blindate, tancuri, artilerie tractată și vehicule de sprijin logistic și se deplasa spre Kiev.

După prima rundă de negocieri desfășurată între Rusia și Ucraina, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat planurile statelor din UE de a furniza arme Ucrainei, amenințând cu faptul că Rusia va continua lupta care să conducă la îndeplinire interesele sale naționale, în ciuda tuturor sancțiunilor internaţionale.

În cursul acestei nopți, Guvernul Marii Britanii a anunțat după discuția purtată cu Joe Biden că liderii din NATO și UE vor putea utiliza orice modalitate de a determina „eșecul ambițiilor lui Putin”.

Anunțul lui Joe Biden cu privire la deschiderea SUA de a acorda sprijin Ucrainei

În cursul nopții de luni, președintele Joe Biden a declarat că SUA și aliații săi va continua să ofere în continuare sprijin Ucrainei, exprimând deschiderea cu privire la introducerea unor noi măsuri restrictive impuse Rusiei.

Am vorbit astăzi cu aliaţii şi partenerii pentru a discuta despre războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei. Continuăm să acordăm sprijin pentru poporul ucrainean, în timp ce acesta îşi apără ţara şi ne afirmăm disponibilitatea de a continua să impunem costuri severe Rusiei dacă situaţia nu se detensionează”, a transmis Biden pe Twitter.

Președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la consultările susținute de Joe Biden cu privire la gestionarea crizei din Ucraina. Liderii au analizat situația gravă în care se află Ucraina, dar și posibilitatea ca amenințările lui Putin privind armele nucleare să fie pusă în practică. În acest sens, președintele României a insistat o grăbire a creării Grupului de Luptă al NATO în România.

Urmărește imagini cu o școală bombardată de armata rusă:

Urmăriți Playtech.ro și pe