A pus zeamă de lămâie în cartofii fierţi. E trucul folosit de mai toţi bucătarii, vei face şi tu aşa
Majoritatea gospodinelor încearcă să găsească din ce în ce mai multe trucuri deosebite pentru a-și face viața mai ușoară în bucătărie. Desigur că acestea se gândesc mai ales la preparatele pe care le servesc familiei, așa că sunt în căutare de diverse ingrediente care pot să le facă rețetele mai gustoase decât până acum. Care este motivul pentru care toate doamnele trebuie să pună zeamă de lămâie în cartofii fierți? Bucătarii profesioniști fac asta des.
Truc util pentru gospodine: bucătarii profesioniști pun zeamă de lămâie în cartofii fierți
Toate gospodinele încearcă să găsească multe trucuri care să le facă viața mai ușoară în bucătărie, dar și care să le ofere un plus în rețetele pe care le pregătesc des pentru cei dragi. Printre cele mai consumate legume din toate timpurile se află cartofii, care sunt ieftini, delicioși, rapid de făcut și versatili.
Majoritatea doamnelor gătesc cel puțin o dată pe săptămână un preparat care are la bază cartofi, indiferent dacă ei sunt fierți, copți sau prăjiți. Cu toate astea, multe dintre ele încearcă să îi ofere celor dragi sub cea mai delicioasă și sănătoasă formă: fierți în apă cu mirodenii.
Aceștia sunt de cele mai multe ori prezenți în farfurie ca garnitură pentru pește, carne sau alte legume. Deși pare că sunt foarte ușor de făcut și nu ai cum să dai greș cu ei, există trucurile știute de profesioniști care îi fac și mai gustoși. Experții au adus în prim-plan obiceiul pe care îl au atunci când gătesc acest aliment.
Mai precis, ei adaugă puțină zeamă de lămâie în apa în care fierb aproape de momentul în care ei sunt gata. Puțini știu, dar dacă faci asta cartofii în coajă se vor curăța mult mai ușor, iar timpul de gătire va fi unul mult mai mic. Mai mult decât atât, pentru o aromă mai puternică a cartofilor trebuie să adaugi câteva crenguțe de mărar sau pătrunjel în oală lângă un praf de sare.
Ce nu știai despre cartofi?
- Este una din legumele cu cele mai multe substanțe nutritive.
- Reprezintă cea mai bună și ieftină sursă de potasiu.
- Fiecare om de pe planetă poate consuma aproximativ 33 de kilograme de cartofi pe an.
- A devenit prima legumă crescută în spațiu în anul 1995, pe nava Columbia.
- Culturile de cartofi din Irlanda au fost distruse în întregime de un parazit în anul 1845.
- Puțini știu, dar China este cel mai mare producător de cartofi din lume.