A pus zeamă de lămâie în apa în care își fierbea ouăle și rezultatul e pur și simplu genial. Ce truc ieftin și util!

de: Irina
28 08. 2021

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă pui zeama de lămâie în apa în care fierbi ouăle? Ei bine, acesta este un truc ieftin și genial, de care te vei îndrăgosti pe loc!

A pus zeamă de lămâie în apa în care își fierbea ouăle și rezultatul e pur și simplu genial

Sunt multe motive pentru care lămâia este necesară în bucătărie, iar un truc pe bază de lămâie îl reprezintă și acela de a pune zeama ei în apa în care fierbi ouăle. Mulți au testat trucul, motiv pentru care poți să o faci și tu! Iată de ce!

Zeama de lămâie își dovedește utilitatea pentru ca ouăle să se decojească mai ușor. Ca să faci asta, poți să torni o linguriță de suc de lămâie în apa în care se fierb ouăle, iar trucul acesta te va cuceri pe loc. Apoi, dacă dai cu zeamă de lămâie pe coaja ouălor, înainte de a le pune în apa clocotită, ele nu se vor mai crăpa în timpul fierberii.

Dar lămâia nu face doar atât! Se știe că coaja ei este parfumată și conține uleiuri specifice. Ea este un ingredient nelipsit de la prăjituri, dar mai poate fi folosită și altfel!

Știai că din coaja de lămâie se poate face și maioneză, legând sosul cu ulei? Iar cu puțin zahăr și apă, se poate face coajă de lămâie confiată atunci când vrei să folosești resturile de coji rămase de la un alt fel de mâncare.

La ce mai poți folosi zeama de lămâie

Lămâia este foarte apreciată și când vine vorba de rolul său în sosuri, maioneze și mariante. Dar lămâia mai folosește și la prepararea unui condiment de casă.

Ne referim aici la gremolata, un condiment italienesc făcut din pătrunjel, coajă de lămâie și usturoi. El se folosește la preparatele din carne sau fructe de mare, dar mai ales la fripturile de vită.

Lămâia împrospăteaza salata verde care a fost păstrată prea mult timp. Astfel că dacă vrei să salvezi salata ofilită, sucul de lămâie îți vine în ajutor!

Tot ce trebuie să faci este să pui într-un castron niște apă rece și să storci jumătate de lămâie. Apoi, trebuie să așezi salata în castron și să o lași la frigider. Frunzele ei se vor reîmprospăta și o vei putea prepara apoi fără probleme.

Se știe că cantitățile mari de sodiu din alimente măresc riscul de atac de cord sau de atac cerebral. Astfel că în loc să sărezi mâncarea, poți să adaugi zeama de lămâie, care este mai sănătoasă, iar avantajul acestui suc este că el se potrivește bine cu aproape orice fel de mâncare.