A pus un cub de gheaţă în polonicul din ciorbă. Trucul pe care trebuie să îl ştii urgent, e de mare ajutor în bucătărie
Mulți bucătari sunt de părere că prepararea ciorbelor și a supelor reprezintă cea mai mare provocare culinară. Iar asta din cauza produselor încărcate cu calorii și grăsimi. Ele oferă o aromă deosebită mâncării, însă nu sunt mereu sănătoase. O gospodină a pus un cub de gheaţă în polonicul din ciorbă. Vezi cum a reușit să scape de cel mai nesănătos tip de grăsime.
Cum prepari ciorbă fără prea multă grăsime
Prepararea celor mai gustoase ciorbe și supe poate fi o adevărată provocare pentru gospodine. Ingredientele grase oferă, într-adevăr, o aromă specială mâncării. Totuși, nu sunt întotdeauna sănătoase. Cum poți găti o ciorbă bogată, gustoasă, asigurându-te în același timp că este sănătoasă?
Vom discuta în articolul de astăzi despre un secret care te va ajuta să scapi de cel mai nesănătos tip de grăsime din ciorbă. Nu te îngrijora – mâncarea își va păstra aroma specială. Ca regulă generală, o ciorbă iese foarte aromată dacă adaugi verdeața și ierburile în compoziție la momentul potrivit.
În loc să condimentezi ciorba prea mult, încearcă să înlocuiești sarea cu ierburi aromate. Adaugă verdeața în ciorbă când procesul de gătire este spre final. Nu toate ierburile se lasă la fiert în ciorbă. Unele, precum pătrunjelul sau arpagicul, oferă multă aromă mâncării dacă sunt amestecate în aceasta chiar înainte de servire.
În principiu, ierburile uscate se lasă la fiert, în ultimele minute ale procesului de gătire, în ciorbă. În schimb, ierburile proaspete se adaugă după ce focul a fost stins sau chiar înainte ca mâncarea să fie servită. În acest fel, aroma va fi mai puternică, iar toată lumea se va ridica de la masă mulțumită.
A pus un cub de gheaţă în polonicul din ciorbă
Să revenim, însă, la problema grăsimii nesănătoase din ciorbă. O modalitate excelentă de a elimina grăsimea excesivă din ciorbă sau supă este reprezentată de folosire trucului cu cuburi de gheață. O gospodină a pus un cub de gheață în polonic și a obținut o mâncare cu mai puține calorii. În rândurile de mai jos își vom explica cum a funcționat acest truc, de fapt.
Grăsimile saturate, care pot crește nivelul colesterolului, aflate la temperatura camerei devin solide. La scurt timp după ce ai terminat de gătit, vei observa că încep să se întărească. Grăsimea nesaturată se solidifică la temperaturi scăzute, în general atunci când mâncarea este pusă la frigider.
Ce legătură are acest lucru cu trucul cuburilor de gheață din polonic? În momentul în care cubul rece de gheață va atinge suprafața ciorbei, grăsimea se va solidifica instant. Totul, din cauza temperaturii scăzute de la suprafața mâncării.
Prin urmare, dacă vrei să scapi de grăsimea nesănătoasă din ciorbă, tot ce trebuie să faci este să pui un cub sau câteva cubulețe de gheață în polonic uscat și să scurgi partea de jos a cupei peste ciorbă. Ridică, apoi, polonicul, curăță grăsimea și repetă procesul până ai eliminat toată grăsimea. Este un truc simplu, pe care îl poți pune în aplicare oricând dorești să te asiguri că ciorba sau supa gătită este sănătoasă.