A pus un burete în mașina de spălat și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat după 30 de minute

A pus un burete în mașina de spălat și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat după 30 de minute
A pus un burete în mașina de spălat și a descoperit un truc genial.

Ce se întâmplă dacă pui un burete de vase în mașina de spălat. Vezi rezultatul după numai 30 de minute. Este un truc pe care aproape nimeni nu-l cunoaște, iar metoda este simplă. Buretele se pune în cuva mașinii în timpul spălării, iar rezultatul te va scăpa de o problemă enervantă!

A pus un burete în mașina de spălat și a descoperit un truc genial

Dacă ai animale de companie acasă, cel mai probabil te lupți constant cu părul lăsat de câini sau pisici. De multe ori, animalele de companie dorm pe haine sau pături, lăsând păr care cu greu mai poate fi scos.

De aceea, trucul cu buretele de vase în mașina de spălat este unul binevenit. Tot ce trebuie să faci este să îl pui în cuva mașinii, în timpul spălării, iar firele de păr se vor lipi ca un magnet pe partea verde a buretelui. Rezultatul te va uimi, cu siguranță!

În afară de acest truc mai sunt și altele. Spre exemplu, trucul cu oțet te poate ajuta, de asemenea. Se toarnă un pahar de oțet alb în sertarul pentru balsam, înainte de a porni mașina de spălat, pentru a putea ajunge rapid la haine. Se adaugă și balsam de rufe în timpul spălării, iar balsamul întinde fibrele și permite hainelor să scape de firele de păr de pe ele.

Se mai pot folosi și șervețele umede. Ele trebuie introduse în cuva mașinii de spălat, împreună cu hainele. Șervețelele adună părul și scamele. Doar două șervețele umede în interiorul cuvei mașinii de spălat sunt suficiente.

Cum scoți petele rezistente de pe covoare

Un alt truc casnic vizează o altă problemă frecventă, și anume, petele de pe covoare. Îngrijirea covoarelor nu este chiar simplă și este necesar mai mult de un aspirator. Se folosește un fier de călcat pentru a îndepărta petele rezistente.

Mai întâi se aspiră locul unde a apărut prima dată pata. Se șterge apoi pata cu un amestec de apă și oțet, în raport de 3:1. Se așteaptă câteva minute, se acoperă pata cu o cârpă și se calcă apoi cu fierul fierbinte. Căldura și presiune înmoaie mizeria și îți va fi mai ușor să scoți pata.

Dacă vrei să faci detergent natural pentru covoare, poți amesteca circa 180 de mililitri de peroxid de hidrogen, 60 de mililitri de oțet alcoolic, 5 picături de ulei esențial de aroma preferată, 2 linguri de detergent de vase, 2 linguri de balsam de rufe și circa 4 litri de apă fierbinte.