A pus stafide printre răsaduri şi în doar câteva zile totul s-a schimbat. Vei face şi tu asta în fiecare primăvară de acum
În sezonul grădinăritului, o gospodină a fost dornică să experimenteze metode noi de îngrijire a plantelor din grădină. A pus stafide printre răsaduri şi în doar câteva zile a observat că totul s-a schimbat. Trucul primăverii pe care-l vei aplica și tu.
A pus stafide printre răsaduri
Primăvara este sezonul în care gospodinele oferă multă atenție grădinăritului. Dincolo de faptul că plantele din grădină trebuie să aibă suficientă lumină și să fie udate corespunzător, este necesar să fie protejate și de pericolele din exterior. Știai că stafidele te pot ajuta în acest sens?
Boabele uscate ale stafidelor pot fi folosite ca sursă naturală de nutrienți pentru răsaduri. Sunt bogate în zaharuri naturale, vitamine și minerale. Pe măsură ce acestea se descompun, eliberează nutrienți și oferă hrană legumelor pe care le cultivi.
Stafidele pot îmbunătăți calitatea solului prin adăugarea de materie organică și îmbunătățirea structurii solului. Când sunt plasate în sol, se pot descompune și pot îmbunătăți capacitatea de reținere a apei, aerarea și disponibilitatea nutrienților, creând un mediu favorabil pentru creșterea răsadurilor.
Exact aceste lucruri le-a observat o gospodină care a preparat un îngrășământ pe bază de stafide pentru legumele sale. Playtech Știri îți explică în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de plante sănătoase în grădină. Nu este deloc dificil, ai nevoie doar de boabe de stafide și apă.
Cum acționează stafidele, de fapt
Pentru a prepara îngrășământ din stafide, nu ai nevoie de boabele în sine, ci de un decoct din ele, deși le poți folosi și pe cele dintâi. Lichidul conține multă glucoză și pătrunde cu ușurință în rădăcinile plantelor. Ca să obții decoctul din stafide, ia o mână de boabe uscate și pune-o într-un litru de apă fierbinte (nu fiartă). Lasă boabele la infuzat o oră, apoi strecoară apa.
Lichidul pe care îl obții îl poți folosi pentru a uda răsadurile din grădină. Nu uda direct pământul uscat, însă. Este bine să torni amestecul la rădăcina plantelor, după ce solul a fost umezit ușor cu apă normală înainte. Decoctul de stafide se aplică legumelor din grădină o dată la zece zile.
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu stafidele înainte de a le pune în pască. Așa va ieși mult mai aromată
Ce mai trebuie să știi este că stafidele pot acționa ca un factor natural de descurajare împotriva anumitor dăunători. De exemplu, se crede că îngroparea stafidelor în sol poate ajuta la descurajarea nematozii, un tip de vierme microscopic care poate deteriora rădăcinile plantelor.