A pus șervețele umede în cuptorul cu microunde și le-a lăsat acolo 60 de secunde. Ce s-a întâmplat după

A pus șervețele umede în cuptorul cu microunde și le-a lăsat acolo 60 de secunde. Ce s-a întâmplat după
A pus șervețele umede în cuptorul cu microunde și le-a lăsat acolo 60 de secunde

Cuptorul cu microunde se numără printre electrocasnicele cele mai intens utilizate, dar care necesită și o îngrijire deosebită. Adesea, curățarea cuptorului cu microunde poate da bătăi de cap celor care îl folosesc. Un truc care circulă pe Tik Tok te scapă de această problemă. Iată ce se întâmplă dacă pui șervețele umede în cuptorul cu microunde.

A pus șervețele umede în cuptorul cu microunde și le-a lăsat acolo 60 de secunde

Cuptorul cu microunde necesită o curățare mai atentă, dat fiind faptul că este aparatul în care încălzești mâncarea. Oricâtă grijă ai avea să îl murdărești la interior, pare că lupta contra stropilor care sar din mâncare în momentul încălzirii este mereu pierdută. Însă un truc cu șervețele umede te ajută să scapi ușor de grija curățatului.

Trucul circulă pe Tik Tok și prezintă un rezultat incredibil. Astfel, dacă pui șervețele umede în cuptorul cu microunde și pornești cuptorul pentru doar 60 de secunde, vei vedea că murdăria întărită pe pereții cuptorului cu microunde se înmoaie și o vei putea șterge rapid apoi.

Truc cu lămâie pentru cuptorul cu microunde

Însă trucurile în ce privește cuptorul cu microunde nu se opresc aici. Interiorul său se poate curăța și cu ajutorul unei lămâi. Tot ce trebuie să faci este pregătești un bol cu apă și să pui câteva felii de lămâie și zeamă abia stoarsă. Se introduce apoi recipientul în cuptor, se setează temperatura maximă, apoi se lasă să funcționeze timp de trei minute.

Apa fierbinte din castron și detergentul de vase îndepărtează rapid grăsimea de pe cuptor. Chiar și resturile de mâncare se vor curăța mai ușor. Se șterge apoi interiorul cu o lavetă din microfibră umezită. Lămâia este considerată un ingredient minune deoarece lasă și un parfum proaspăt, eliminând mirosurile neplăcute.

Lămâia curăță vasele din fontă

Lămâia mai poate curăța și vasele din fontă. Cum este vremea grătarelor, este necesar ca grilajele să fie curate. Astfel că după fiecare utilizare a acestora, ele se clătesc bine cu apă caldă, apoi se presară sare și o se curăță cu o felie de lămâie.

Lămâia va degresa totul și va îndepărta arsurile. Atenție însă, fonta nu trebuie spălată cu detergent întrucât el pătrunde în porii vasului și poate ajunge în mâncare.

Astfel că lămâia și sarea sunt eficiente în a îndepărta grăsimea. La final, se clătește bine cu apă fierbinte. Iar dacă înmoi un burete în apă rece și sare de lămâie, apoi freci pereții frigiderului, acesta își va recăpăta și el strălucirea.