A pus scorțișoară în ghivecele plantelor și a așteptat o zi. Ce s-a întâmplat apoi e uluitor

Ce se întâmplă dacă pui scorțișoară în ghiveciul plantelor

Toată lumea știe că plantele de apartament sunt foarte pretențioase. Dar ce se întâmplă dacă pui scorțișoară în ghivecele acestora. În continuare vă vom prezenta câteva sfaturi simple pentru îngrijirea lor.

Sfaturi simple pentru îngrijirea plantelor din locuința ta

Plantele nu ar trebui să lipsească dintr-o locuință, fiind cumpărate din diverse motive. Cu toate acestea, mulți dintre noi le cumpărăm, în primul rând, pentru înfrumusețarea spațiului.

Aceste plante ne fac locuința mai primitoare și mai frumoasă, însă au nevoie zilnică de noi. Scorțișoara pe care toți o avem la îndemână, nu este utilă doar în bucătărie, ci și la îngrijirea plantelor. Iată câteva beneficii pe care scorțișoara le poate aduce plantelor din locuința ta:

Scorțișoara îndepărtează furnicile

Deși furnicile nu sunt dăunătoare de obicei pentru plante, atunci când dăunează produc pagube destul de serioase. În caz că observi că aceste mici insecte și-au făcut apariția, nu trebuie decât să pui puțină scorțișoară în ghiveci. Din cauza mirosului furnicile vor pleca.

Scorțișoara elimină ciupercile

Este știut faptul că mucegaiul este unul dintre marii inamici ai plantelor. Dacă pe frunzele plantelor sau chiar pe pământul din ghiveci observi urme de mucegai, presară puțină scorțișoară peste locurile afectate.

De asemenea, poți presăra preventiv scorțișoară pe pământul din ghiveciul plantei din locuința ta, care este predispusă frecvent dezvoltării mucegaiului. Acest condiment este considerat a fi un bun dezinfectant pentru plante.

De asemenea, scorțișoara stimulează creșterea plantei

Planta poate fi ajutată să crească cu un tratament 100% ecologic. Este vorba despre folosirea scorțișoarei în pământul unde ai plantat floarea. Pentru a stimula creșterea plantei, poți adăuga la baza acestora o lingură din acest minunat condiment.

Scorțișoara vindecă leziunile plantei

Dacă din greșeală ai lezat tulpina unei plante, poți presăra puțină scorțișoară pentru a vindeca țesutul afectat.

Ajută la păstrarea semințelor și bulbilor sănătoși

De asemenea scorțișoara poate fi folosită atunci când plantezi semințe sau bulbi. Aceasta va preveni îmbolnăvirea acestora cu ciuperci și bacterii din pământ. Trebuie doar să pui alături și puțin din acest condiment.

Întârzie veștejirea plantelor

Mai mult de atât, dacă ai primit un buchet de flori și vrei să-l păstrezi mai mult timp frumos, tot ce trebuie sa faci este să presari puțină scorțișoară în apa din vaza în care vei ține florile, iar în acest fel vei opri veștejirea prematură. Acest lucru se întâmplă deoarece scorțișoara stopează dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor din apă care distrug tulpinile plantelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI