A pus pietre în ghivecele cu flori în timpul verii și a descoperit un truc genial. Îl știai?

A pus pietre în ghivecele cu flori în timpul verii și a descoperit un truc genial. Îl știai?
A pus pietre în ghivecele cu flori în timpul verii și a descoperit un truc genial. Îl știai?

Dacă iubești florile și vrei ca ele să arate impecabil, atunci ar trebui să faci și tu acest truc. Vara este un anotimp în care florile necesită o îngrijire specială, mai ales că temperaturile înalte le pot afecta serios. Unul dintre sfaturile pe care ar trebui să le urmezi în îngrijirea florilor tale este și acela de a pune pietre în ghivece. Iată de ce!

Plantele necesită îngrijire specială în timpul verii

Temperaturile caniculare pot afecta serios plantele tale, astfel că sunt necesare sfaturi de îngrijire pe timp de caniculă. Vara poate fi o perioadă foarte grea pentru ele, dacă nu sunt îngrijite corespunzător.

Sunt și plante care rezistă foarte bine la căldură, cum ar fi, spre exemplu, cactușii, însă restul florilor necesită o atenție sporită. Un prim sfat este legat de udare. Este foarte important să hidratezi în profunzime plantele, mai ales pe timpul verii, când căldura face ca din sol face să se evapore mult mai repede. Astfel că trebuie să te asiguri că îți uzi plantele corespunzător.

Pentru a vedea dacă plantele au apă suficientă, trebuie să apeși cu degetul pe pământ și dacă observi că pământul este încă uscat, atunci continuă să uzi mai încet.

Un alt sfat este acela de a feri plantele de razele soarelui. Astfel că dacă acestea sunt așezate în balcon, cel mai indicat este ca între orele cele mai calde să le muți în interiorul casei, ca să eviți expunerea directă la soare.

A pus pietre în ghivecele cu flori în timpul verii și a descoperit un truc genial

Un alt sfat prețios de îngrijire a plantelor este să pui pietre în ghiveci. Plantele care au nevoie de umiditate ridicată, precum plantele tropicale, trebuie stropite frecvent în anotimpul de vară și să le pui pietre în ghiveci. Astfel, umiditatea se va menține mai mult timp. Și ține cont, plantele trebuie puse și departe de pereți, căci și aceștia degajă căldură. Este indicat deci să așezi plantele cât mai departe de zid.

Pentru a menține sănătatatea plantelor pentru cât mai mult timp, este indicat să verifici frecvent semnele de boli sau leziunile la plante. Unele dintre ele sunt, de cele mai multe ori, legate de căldură și de prea puțină apă.

Trebuie să știi că atunci cand sunt expuse prea tare la razele puternice ale soarelui de peste zi, acestea dezvoltă pete de culoare maro sau galbenă pe frunze.