A pus pastă de dinți în mașina de spălat și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat după 30 de minute

de: Mariana Olteanu
11 06. 2023

Mașina de spălat este una dintre cele mai folosite electrocasnice din casă. În timp, aceasta poate aduna depuneri de detergent și balsam rufe, fragmente din haine și țesături dar și urme de praf. Aceste depuneri pot afecta mașina de spălat și îi poate scurta durata de viață. Află ce poți să faci pentru a-ți menține mașina de spălat curată. Toți românii au acest produs în casă.

Cum poți curăța mașina de spălat rufe?

În mașina de spălat se află foarte multe reziduri. Acestea pot provoca mirosuri neplăcute, mucegai și bacterii. Însă, acestea nu sunt singurele consecințe la care se expun românii care nu-și curăță mașina de spălat.  Perfomanța mașinii de spălat poate fi afectată. Dacă spațiul nu este unul curat, igiena hainelor poate fi afectată.

Trucul magic folosit pentru curățarea mașinii de spălat

Însă, aceste lucruri pot fi prevenite, dacă curățăm mașina de spălat. Tot ce ai nevoie pentru curățarea mașinii se află în casa oricui. Este vorba despre lămâie și pastă de dinți. Combinate, aceste produse pot fi eficiente pentru curățarea mașinii de spălat rufe. Lămâia și pasta de dinți sunt cunoscute pentru propietățile acestora.

Foarte puțini știu faptul că acidul citric din lămâie poate acționa ca un puternic dezinfectant, degresant și înălbitor natural. Totodată, lămâia poate fi eficientă în eliminarea reziduurilor organice și anorganice care se acumulează în mașina de spălat, precum și mirosurile și petele neplăcute. La acestea se mai adaugă și mirosul plăcut al acestui fruct, care persistă în mașina de spălat.

Nici pasta de dinți nu se lasă mai prejos. Acest produs conține agenți abrazivi ușori care pot îndepărta petele. Mai mult, suprafețele nu vor fi afectate. Ca și lămâia, pasta de dinți la rândul ei poate preveni apariția microorganismelor în mașina de spălat. La acestea se mai aduagă și efectul de albire pe care îl are pasta de dinți. În urma folosirii acestui ingredient, piesele metalice și cele din plastic vor străluci. 

Cum se prepară soluția magică care curăță mașina de spălat?

Pentru realizarea compoziției minune, care curăță mașina de spălat ai nevoie de o jumătate de lămâie și puțină pastă de dinți. După ce tăiem lămâia punem pastă de dinți pe ea. După ce faci acest lucru, pui lămâia în mașina de spălat, după care dai drumul unui program de jumatate de ora. După ce programul de spălat al mașinii se termină, vei observa o diferență considerabilă. Aceasta va fi complet curată și va avea un miros plăcut.

Însă, acesta nu este singurul mod în care poți folosi aceste două alimente. O altă metodă prin care poți curăța mașina de spălat presupune stoarcerea lămâii într-un recipient. După ce facem acest lucru putem lua o periuță de dinți veche pe care punem pastă de dinți. Ulterior, dăm periuța de dinți prin sucul de lămâie. După ce ne asigurăm că mașina de spălat este deconectată, putem folosi periuța pentru a curăța zonele în care se acumulează murdăria.  E necesar să lăsam lămâia să acționeze. După ce-și face efectul, putem clăti cu apă caldă.